
Mattilsynet slakter slakteriene
To år etter E.coli-skandalen er hygienen ved norske slakterier fortsatt ikke god nok, sier Mattilsynet i ny rapport.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I 2006 ble 18 nordmenn smittet av E.coli-bakterien etter å ha spist infisert mat. 16 av de smittede var barn, og ett av barna døde.
Matsmitteskandalen førte til omfattende gransking av mattryggheten i Norge, og et regjeringsoppnevnt utvalg kom i etterkant med anbefalinger til kjøttbransjen og Mattilsynet.
Blant konklusjonene til det såkalte E.coli-utvalget var at hygiene- og kvalitetskravene måtte innskjerpes på slakteriene for å redusere forekomsten av den dødelige E.col
For å lese eldre artikler må du logge inn eller registrere en TV 2 Konto
Det er gratis å registrere seg og du får da tilgang til hele arkivet vårt.
Artikkelen er oppdatert