St. Olavs hospital i Trondheim. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
St. Olavs hospital i Trondheim. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Toåring døde etter mandeloperasjon

En to år gammel gutt døde tirsdag kveld på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gutten døde etter komplikasjoner som oppsto etter fjerning av mandlene. Inngrepet skjedde på Molde sjukehus forrige mandag.

Ifølge sykehusledelsen ble barnet skrevet ut fra sykehuset tirsdag etter at inngrepet dagen før gikk uten problemer.

- Kjedelig og trist sak

- Torsdag morgen ble toåringen innlagt igjen da det hadde oppstått komplikasjoner i etterkant av inngrepet, sier konstituert avdelingssjef og viseadministrerende direktør ved sykehuset, Einar Myklebust til Aftenposten.

Sykehusledelsen sier til avisen at det er en veldig kjedelig og trist sak.

Gutten fikk blødninger i halsen torsdag morgen, tre dager etter operasjonen hvor mandlene ble fjernet. Tilstanden bedret seg så senere utover dagen før blødningene startet igjen neste natt.

Livet sto ikke til å redde

Den to år gamle gutten ble sendt til operasjonsstuen hvor han fikk narkose. Det oppsto nye komplikasjoner i forbindelse med narkosen og tilstanden ble betegnet som kritisk. Gutten ble så fløyet til St. Olavs Hospital.

Ifølge anestesilege Pål Klepstad ved intensivavdelingen på St. Olavs Hospital sto ikke livet til å redde og gutten døde tirsdag kveld.

Dødsfallet blir betegnet som unaturlig og derfor er det meldt til politiet. Noe som er vanlig prosedyre ved unaturlige dødsfall. Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at de er varslet og at det nå er besluttet å holde obduksjon.

Sterkt kritisk

Moren til den avdøde toåringen er på et nettforum sterkt kritisk til kompetansen ved sykehuset i Molde, og mener at dette ikke ville ha skjedd hvis de hadde bodd i Trondheim og øyeblikkelig fått behandling der i stedet.

Torsdag ettermiddag hadde sykehuset i Molde ennå ikke vært i kontakt med de pårørende, men Konstituert avdelingssjef og viseadministrerende direktør ved sykehuset, Einar Myklebust, sier at familien vil bli informert om muligheten til å klage saken inn via Helsetilsynet til andre gjeldende instanser.