Ap topp Bjørn Inge Mo (t.v.) er kjent for sine spesielle evner. I 2007 besøkte han en samisk gamme sammen med kronprinsparet.  (Foto: Tom Benjaminsen / NORDLYS/SCANPIX)
Ap topp Bjørn Inge Mo (t.v.) er kjent for sine spesielle evner. I 2007 besøkte han en samisk gamme sammen med kronprinsparet. (Foto: Tom Benjaminsen / NORDLYS/SCANPIX)

Ap-topp kjent som helbreder

Styrer Arbeiderpartiet sammen med Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- I vårt lokalsamfunn er det helt vanlig å få hjelp av folk med evner. Dette eksisterte lenge før skolemedisinen kom, og etterpå har det blitt et supplement, sier ordfører Bjørn Inge Mo i Kåfjord til avisa Nordlys.

Helsetjeneste

Ordføreren med de spesielle evnene mener at folk med overnaturlige evner naturlig hører til som en del av primærhelsetjenesten.

- Jeg ser på det som en uautorisert del av primærhelsetjenesten. Slik det blir utført bidrar det til fellesskapet, og det gjøres uten kompensasjon, sier Mo som foruten å være ordfører også er leder av Troms Arbeiderparti og sitter i sentralstyret til Arbeiderpartiet på landsplan. Sentralstyret møtes minst en gang månedlig. Styret ledes av Jens Stoltenberg.

Les også: Snåsamannen stemmer Ap

Oppmerksomhet

Avisen Nordlys har snakket med personer som har fått hjelp av ordføreren til å stoppe smerter i forbindelse med operasjon. Ordføreren ønsker ikke å kommentere hva han selv har gjort.

- Det har jeg ingen kommentar til, men jeg kan si at for meg er dette helt naturlig, sier han til avisen.

Mo har fulgt debatten etter at helseminister Bjarne Håkon Hanssen fortalte at Snåsamannen, Joralf Gjerstad, skal ha helbredet Hanssens sønn.

<b><i>Les også: Snåsamannen hjalp helsestatsråd </i></b>

- Hos oss har vi alltid brukt den type krefter. Det er bare sørpå at de har oppdaget dette som følge av oppmerksomheten omkring Snåsamannen, sier Mo til avisen.