Robbie Keane  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Robbie Keane (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Kriger om Keane

Liverpool klager Tottenham inn for det engelske fotballforbundet (FA) på grunn av forsøket på hente Robbie Keane.

Liverpool beskylder Tottenham for såkalt «tapping up» - eller for å ha kontaktet spilleren før klubben.

Det skriver The Sun i sin fredagsutgave.

Anfields klubbformann Rick Parry har skrevet et brev til FA for der han formelt klager på Tottenhams fremgangsmåte.

Kriger om Keane
Parry er blant annet rasende over at Harry Redknapp gjorde interessen for Robbie Keane offentlig kjent.

- Jeg vil ikke sitte her og si at jeg ikke vil hente Robbie Keane til min klubb, for da ville jeg drevet meg løgn, sa Spurs-bossen til engelske medier.

- Jeg har mye til overs for Robbie som spiller og som person. Han er fantastisk. Men foreløpig er han Liverpools eiendom, konstaterte Redknapp.

Liverpool har ingen klare bevis på at Spurs har vært i kontakt med Keane - men mener kommentarene fra Redknapp viser at klubben har tatt ulovlig kontakt med angriperen.

Tottenham beskyldte Liverpool for «tapping up» før Robbie Keane ble solgt til Anfield i fjor sommer for 20,3 millioner pund.

Levy sa blant annet det ikke var en overgang - men et tvunget salg, etter at manager Rafa Benitez gikk ut med Liverpools interesse for Keane på klubbens offisielle hjemmeside.

Liverpool måtte beklage
Liverpool måtte legge seg langflate etter overgangen var i boks, og i tillegg til å måtte beklage sin fremgangsmåte måtte klubben også donere penger til Tottenhams veldedige formål.

Nå mener altå Perry at Tottenham er skyldig i det samme.

Robbie Keanes fremtid i Liverpool er usikker etter at iren ikke har fått så mye spilletid som forventet denne sesongen. Manager Rafael Benitez har imidlertid gjort det klart at 28-åringen ikke er til salgs.

tv2sporten.no følger fotball.