Sparta grep sjansen da Vålerenga tapte

Sparta Sarpsborg kan være på vei mot sitt første seriegull i ishockey siden 1986.

Sparta  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Sparta (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Etter torsdagens kamper leder krigerne fra Østfold med fire poeng på Vålerenga. Oslo-laget tapte nemlig hjemmekampen mot Lillehammer med 1-2, mens Sparta vendte 0-1 til 3-1-seier hjemme mot medaljekandidat Stavanger etter å ha vunnet skuddstatistikken klare 36-23.

Om det ikke har vært hockeyfeber i Sarpsborg allerede denne sesongen, blir det garantert hett nå. Fem serierunder før seriegullet skal deles ut leder nemlig byens hockeyhelter serien med fire poeng etter fire strake seirer.

Stavanger, som er klart best på hjemmeis, tok ledelsen ved Lars Peder Nagel i første periode, men hjemmelagets Jonas Elofsson sørget før balanse i målprotokollen før de siste 20 minuttene. Og da var Sparta best. Mål av Petter Witnes og Mats Frøshaug sørget for hjemmejubel og fire poengs forsprang på tabellen når lagene er inne på oppløpssiden i eliteserien.

Stavanger på tredjeplass er fire poeng bak Vålerenga etter torsdagens tap, mens Stjernen, som måtte tåle 3-4-nederlag borte mot Lørenskog, er elleve poeng bak serielederen og tre bak Stavanger. Fredrikstad-laget må belage seg om å kjempe for å få medalje i det hele tatt etter det andre tapet på tre kamper. (©NTB)