Ezinne Okparaebo  (Foto: Poppe/SCANPIX)
Ezinne Okparaebo (Foto: Poppe/SCANPIX)

Okparaebo tangerte norsk rekord

Ezinne Okparaebo løp 60 meteren på 7,33, tangerte norsk rekord og er klar for innendørs-EM i friidrett. Det skjedde i et stevne i Göteborg torsdag.

- Dette var kjempebra, og Okparaebo viste med 7,37 sekunder i forsøket at hun er i god form. Hun var godt under EM-kravet på 7,45 sekunder, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB etter det internasjonale stevnet i Sverige.

Folake Akinyemi ble nummer seks i den samme finalen. Hun perset og løp på 7,47 i finalen etter å ha kvalifisert seg med 7,49 sekunder.

- Veldig oppløftende av Akinyemi som bare er to hundredeler fra EM-kravet. Jo, det er grunn til å være fornøyd, slo Nilsen fast.

Han var også veldig fornøyd med at høydehopperen Stine Kufaas perset med 1,87 meter og tok EM-kravet. Det var tangering av hennes personlige rekord utendørs. Når det skjer i slutten av januar, er det grunn til å være optimistisk.

Blanka Vlasic skulle ha deltatt i høydekonkurransen i Göteborg, men måtte melde forfall på grunn av sykdom. Dermed ble det tysk seier i høydekonkurransen med 1,93 meter. (©NTB)