Aksel Lund Svindal  (Foto: JOE KLAMAR/AFP)
Aksel Lund Svindal (Foto: JOE KLAMAR/AFP)

Utfor-opptur for Aksel

Viser form seks dager før VM.

Garmisch-Partenkirchen (TV 2 Sporten): Aksel Lund Svindal er norges store gullhåp i alpint-VM som starter om 6 dager. I dag var 26-åringen fjerde raskest på den første utfortreningen før generalprøven i Garmisch-Partenkirchen lørdag.

Etter den eventyrlige utforseieren i comebacket i ulykkesbakken Beaver Creek 5. desember har Aksel Lund Svindal slitt med å oppnå gode resultater i alpinistenes formel 1-disiplin.

19., 15., 17. og 34. plass er langt under pari for den regjerende utforverdensmesteren.

- Moro å kjøre
Problemet har vært å finne den optimale kombinasjonen av ski og støvler - men i dag fungerte utstyret bortimot perfekt for Aksel.

-Jeg har prøvd litt forskjellig set up på støvler og ski de siste ukene. Og nå kjennes det ganske bra ut. Det var moro å kjøre!

I Kitzbühel sist lørdag endte Aksel på 19. plass i utforen. Erfaringene etter utstyrs-testingen der ser nå ut til å gi utslag.

- Der prøvde jeg å finne fram til noe som ikke bare fungerer, - men som fungerer skikkelig bra fram mot VM.

- Det er bittesmå ting. Men det er klart at når summen av 3-4 små ting kan utgjøre ett sekund så blir det ganske mye.

Cuche raskest
For det er ørsmå marginer som avgjør hvem som vinner et utforrenn. Uten perfekt utstyr kan man se langt etter en plass på pallen.

- Lasse Kjus var jo veldig ekstremt god til å teste utstyr. Når det fungerte var han uslåelig. Og når det ikke fungertte var han ikke så vanskelig å slå, for å si det sånn.

I morgen kjøres den siste treningen før selve verdenscuprennet lørdag.

I dag var den sveitsiske veteranen Didier Cuche raskest. Han var 0,33 sekunder foran Aksel Lund Svindal.