Politiet i Bergen ga klar beskjed om hva de synes om justisminister Knut Storberget. (Foto: Oddgeir Hanssen/TV 2)
Politiet i Bergen ga klar beskjed om hva de synes om justisminister Knut Storberget. (Foto: Oddgeir Hanssen/TV 2)

Klar melding til justisministeren

Med paroler som «Knut er ut» og «Knut må gå» ga polititjenestemenn landet rundt klar beskjed under dagens politiske politistreik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politifolk i hele landet gikk klokken elleve i formiddag ut i politisk streik. Tilbake på jobb var bare de som betjente operasjonssentralene og nødtelefonene. Ved kritiske situasjoner kunne riktignok de streikende bli sendt på jobb. Halvannen time senere var politifolkene tilbake på plass etter å ha gitt klart uttrykk for hva de synes om justisministeren.

Harnisk

Mange steder i landet samlet politiet seg til streikemarkeringer i kantiner og restauranter til relativt rolige markeringer. I de større byene ga de imidlertid kraftig beskjed om hvorfor de streiket. Unntak var Tromsø, der politiet av hensyn til de pårørende etter drapet forrige uke holdt en stille aksjon.

I hovedstaden marsjerte engasjerte politifolk ut i gatene.

- Dette er helt himmelsk. Folk er mildt sagt i harnisk, sa leder av Oslo politiforening, Sigve Bolstad, mens toget marsjerte av gårde fra politihuset på Grønland.

Provoserende

- Vi er så provosert over at folk trer en forskrift ned over hodet på oss. Det som i tillegg er provoserende er at vi hadde en god dialog, så holder man samtidig på og utreder en forskrift bak vår rygg, sier Bolstad.

Politiet har i dag avtalefestet unntak fra arbeidstidsbestemmelsene. Avtalen skulle reforhandles fra 1. juli i år. Regjeringen utreder nå en forskrift som vil styre arbeidstidsbestemmelsene og Politiets Fellesforbund mener at man med det ikke lenger får noen mulighet til å påvirke avtalen som blant annet regulerer tjenestemennenes hviletid.

Klarest melding om hva politifolkene synes om dette kom i Norges nest største by. I Bergen gikk politifolkene ut i gatene med store plakater med klare beskjeder: «Knut er ut», «Storberget lyver» og «Knut må gå».