Da damene dro, Husøy
Da damene dro, Husøy

Premiere i kveld!

Hvordan klarer menn seg når alle kvinnene plutselig forsvinner ut av livene deres?

TV 2 sendte alle kvinnene i det lille fiskeværet Husøy til Syden, og overlot alt ansvar for hus og hjem til mennene som ble igjen.

Nord på Senja, mellom steile nordnorske fjell og med storhavet rett ut, ligger den lille øya Husøy. Her har folk bodd og livnært seg av havet i generasjoner, og alle er avhengig av hverandre for å få hverdagen til å gå rundt. Men dette er i ferd med å forandres. Snart forlater alle kvinnene øya og setter kurs mot varme Malta. Her skal de nyte 10 late dager i sola, mens mennene blir igjen hjemme.

Stor overgang

De fleste mennene på Husøy er fiskere og vandt til livet på sjøen. Overgangen kan derfor bli stor når de må ta over kvinnenes oppgaver, og for første gang drive bygda alene. De må sjonglere jobb, hjem og ikke minst ungene. En ny tidsregning er i ferd med å starte for befolkningen på Husøy.

I første episode blir vi kjent med pensjonistparet Halvard og Gerd Tøllesfsen. De har vært gift i over 50 år, og i løpet av den tiden har Halvard aldri vært hjemme uten at kona Gerd. Når hun nå drar til Malta blir det ikke bare en praktisk utfordring for Halvard, men også et første møte med ensomheten.

Bryllupsplaner

Øyas «Bør Børson» - Rolf Bjørnar Tøllefsen har mange jern i ilden. I tillegg til å være øyas største fiskebåtreder jobber han som statslos og sitter i flere bedriftsstyrer. Med kona Elisabeth på vei til varmere strøk får han i plutselig hele ansvaret for fire år gamle Sander.

Steve og Janne Grete er samboere med tre barn. Janne Grete har i lengre tid ønsket å gifte seg, men Steve er ikke av den romantiske typen, så ingenting skjer. Mens hun er på Malta har Janne Grete bestemt seg for å ta saken i egne hender. Hun vil i all hemmelighet planlegge frieri. Og brylluppet skal stå rett etter hjemkomst fra ferie.

Husøy er et lite og tett sammenknyttet samfunn, så det viser seg at avskjeden for mange blir tyngre enn man skulle forventet.

«Da damene dro» er basert på et engelsk konsept, og har vært en stor suksess i Canada og Danmark.

Se premieren på «Da damene dro» på TV 2 tirsdag 3. februar kl. 20:00.