ETTERSØKT: Politiinspektør Terje Kristiansen viser her frem fantomtegninger etter voldtektsforsøk på Grünerløkka i Oslo (Foto: Scanpix)
ETTERSØKT: Politiinspektør Terje Kristiansen viser her frem fantomtegninger etter voldtektsforsøk på Grünerløkka i Oslo (Foto: Scanpix)

To voldtektsmenn er tatt

Mennene er avslørt av DNA og skal ha utført åtte voldtekter i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge mennene er siktet for fire voldtekter hver.

Den ene er en afrikansk mann i midten av tjueårene, han er tiltalt for fire voldtekter det siste halvannet året.

- Disse er svært brutale i den grad at alle kvinnene har fryktet for sitt liv, i tillegg til opplevelsen av å bli voldtatt, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Aktuelt på TVNorge i går.

Avslørt av DNA

Mannen ble avslørt via DNA og fingeravtrykk.

-Han ble etterlyst, og via et godt nordisk politisamarbeid fikk vi beskjed om at han satt og sonet en dom i Finland. Han soner her en dom for ett voldtektsforsøk og en voldtekt, som ble utført etter at han flyktet fra Norge, sier Rohde til Aktuelt

Den andre som er pågrepet, er en mann i tjueårene. Han er asylsøker fra Somalia og siktet for fire voldtektsforsøk i løpet av samme natt, også han ble avslørt av DNA.

-Nå sitter han i politiets varetekt for disse fire forholdene, og så får vi se, sier Rohde.

Voldtektsbølge

Disse sakene ble starten på den mye omtalte voldtektsbølgen i Oslo. Flere kvinner var redd for å bevege seg utendørs på nattetid, og politiet mobiliserte ekstra vakthold i gatene.

Politiet har drevet et omfattende etterforskningsarbeid for å pågripe gjerningsmennene.