dammsugare action4
dammsugare action4

Stor test av støvsugere

Alle suger, men hvilken suger best?

Klikk.no har testet 10 støvsugere i prisklassen 800 - 3500 kroner.

En støvsugers hovedoppgave er å suge opp støv, men kvaliteten avgjøres ikke av sugeeffekten alene. Hvor god den er i bruk og rekkevidde er avgjørende faktorer.

De fleste modellene i testen har innebygd oppbevaring for munnstykker samt parkeringsfunksjon, og samtlige modeller i testen har HEPA-filter som fjerner de fleste støvpartikler.

Støvsugerne er testet i hjemmemiljø og på ulike underlag med tilhørende munnstykke. Bedømmingen er gjort ut fra design, funksjoner, kvalitet, kapasitet og pris.

Slik gikk testen:

Best i test: Miele S5481
Testvinneren stikker seg ikke ut designmessig ved første øyekast. Potensialet kommer fram i bruk. Mieles maskin er lett å flytte og har god rekkevidde. Sugeslangens håndtak er ergonomisk utformet og rekkevidden forsterkes av det ekstra lange teleskoprøret. Praktisk med autostopp på parkeringsfestet for røret. Dyrest blant testmodellene, men en favoritt for sine smarte funksjoner og høye rengjøringsevne.

Pris: 3500

1.-Miele-S5481
1.-Miele-S5481

Beste kjøp: Volta Maximus U7540
Støvsugeren er lett å bære, men ruller ikke varsomt over verken harde eller myke underlag. Modellen vinner på den lave prisen, samt at den gjør rent effektivt takket være alt medfølgende tilbehør. Innstillingene er tydelige og enkle, særlig gulvmunnstykket. Designen er iøynefallende med sin blanding av sølv, svart og blå i transparent plast. Bra kvalitetsinntrykk, men ikke like god som testvinneren.

Pris: 2000

2.-Volta-Maximus-U7540
2.-Volta-Maximus-U7540

Les hele testen og finn din favorittstøvsuger på Klikk.no.