Her kolliderer de to fangene etter å ha valgt hver sin side av en lyktestolpe. (Foto: REUTERS)
Her kolliderer de to fangene etter å ha valgt hver sin side av en lyktestolpe. (Foto: REUTERS)

Her fanges rømlingene av en lyktestolpe

Med politiet i hælene måtte rømlingene se seg slått... av en lyktestolpe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De var trolig lykkelige og så for seg en tid i frihet, de to fangene som onsdag rømte i byen Hastings på New Zealand. Med vokterne halsende bak, så det et øyeblikk ut til at fangene kunne klare å komme seg unna. Men slik gikk det ikke.

Lenket sammen

De to mennene hadde begge vært i retten i Hastings nord i New Zealand. Selv om de ikke var i retten i samme sak, ble de sammen ført ut av rettsbygningen. At de var lenket sammen med håndjern la ingen demper på rømningslysten, og nærmest hånd i hånd bar det av gårde - helt til de nærmet seg en parkeringsplass.

Midt i fluktløypa sto en lyktestolpe nær sagt strategisk plassert. For å unngå denne, svingte mennene unna - til hver sin side.

Rasende

Overvåkingsvideoen du kan se i videovinduet over viser hvordan mennene kommer løpende før de tar det svært dårlige valgte om å passere lyktestolpen på hver sin side. De to mennene passerer stolpen med noen centimeter før håndjernet setter en stopper.

Siden mennene har god fart, ender det med at de løper rett på hverandre og faller svimeslått i bakken. Dermed var det en lett match å få de to tilbake til fengselet.

Ifølge politiet var de to mennene rasende på hverandre etter at de valgte hver sin side av lyktestolpen under rømningsforsøket.