Ronaldo  (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Ronaldo (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

Ronaldo hjerteoperert

Cristiano Ronaldo måtte gjennomføre en hjerteoperasjon for å redde karrieren.

Legene konstaterte at Ronaldo hadde uregelmessig hjerterytme i en alder av kun 15 år.

Det var lenge fryktet at Manchester United-stjernen - som nylig ble kåret til FIFAs årets spiller i verden - måtte legge fotballskoene på hyllen på grunn av problemene.

Men en laseroperasjon på sykehuset kurerte problemet.

Ujevn hjerterytme
Det forteller Ronaldos mor, Dolores, som er bosatt på Madeira.

- Han hadde en for hurtig hjerterytme da han løp. Ledelsen i klubben Sporting informerte meg og jeg reiste til Portugal for å signere papirene som godkjente operasjonen, forteller hun til The Sun.

Ronaldo måtte gjennom grundige medisinske undersøkelser før det ble avgjort at en operasjon var den eneste utveien for å bli kvitt den uregelmessige hjerterytmen.

- Før vi ble klar over hva problemenet var, var jeg bekymret for om han måtte gi seg med fotballen. Men behandlingen gikk veldig bra, og kort tid etterpå kunne Ronaldo igjen spille fotball, forteller Ronaldos mor.

- Cristiano var aldri særlig bekymret selv. Han tok det ikke særlig seriøst, og var nok ikke klar over hvor alvorlig det var, røper Dolores.

Flere med hjertetrøbbel
Flere fotballspillere har opplevd hjertetrøbbel i toppfotballen de siste årene.

Tidligere Manchester City-spiller Marc-Vivien Foe døde på banen i landskamp for Kamerun i 2003 på grunn av hjertetrøbbel.

Sevillas Antonio Puerta og Benficas Miklos Feher pådro seg også dødelige hjerteproblemer på banen, og den franske veteranen Lilian Thuram måtte legge opp fotballen i fjor på grunn av hjertetrøbbel.

tv2sporten.no følger fotball.