Islendingene har de siste ukene protestert ved en rekke anledninger på grunn av finanskrisen. Her fra demonstrasjonen lørdag.  (Foto: INTS KALNINS/REUTERS)
Islendingene har de siste ukene protestert ved en rekke anledninger på grunn av finanskrisen. Her fra demonstrasjonen lørdag. (Foto: INTS KALNINS/REUTERS)

Hissige protester utenfor Støres hotell i Reykjavik

Politiet brukte pepperspray og pågrep seks demonstranter utenfor hotellet der utenriksminister Jonas Gahr Støre oppholdt seg i Reykjavik onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støre er i Reykjavik for å delta på et NATO-konferanse om sikkerhet i nord, sammen med blant andre NATOs generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer.

Onsdag kveld ble det holdt en mottakelse på konferansehotellet, og utenfor samlet det seg mellom 50 og 60 demonstranter.

Demonstrantene slo på gryter og bar plakater med slagord som «Island ut av NATO». Til slutt ble de drevet bort av politiet som tok i bruk pepperspray for å holde dem unna hotellet.

Island er det eneste medlemslandet i NATO som ikke har et eget forsvar. USA har garantert for øystatens sikkerhet siden 1951, men stengte sin flybase på Keflavik i 2006. (©NTB)