Slik beskriver et vitne ved hjelp av en tegning hvordan UFO og romvesenene så ut da han møtte dem i Danmark. (Foto: Forsvaret Danmark)
Slik beskriver et vitne ved hjelp av en tegning hvordan UFO og romvesenene så ut da han møtte dem i Danmark. (Foto: Forsvaret Danmark)

750 UFO-er over Danmark

Forsvaret i Danmark har frigitt UFO-observasjoner de siste 52 år. Les HELE rapporten her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyvåpenet til det danske forsvaret offentliggjorde i dag hundrevis av innberettede UFO-observasjoner over Danmark og Grønland.

Den 329 siders lange- og detaljerte rapporten inneholder også mengder med observasjoner som det danske forsvaret ikke har klart å gjøre rede for.

Du kan laste ned hele rapporten nederst i artikkelen.

15.000 observasjoner på 52 år

Siden 1957 har SUFOI (Skandinavisk UFO information), tidligere Sydjysk UFO-investigation, samlet inn over 15.000 rapporter fra hele Danmark.

SUFOI mener å kunne forklare 95 prosent av historiene men det gjenstår minst 750 tilfeller som ingen helt kan gjøre rede for.

Rapporten fra det danske forsvaret inneholder detaljerte vitnebeskrivelser av hvert enkelt innrapporterte tilfelle og er lystig lesning for den interesserte.

Har du sett en UFO? Tips oss på 02255@tv2.no

Du kan også legge inn dine kommentarer under artikkelen.

UFO
  observasjon Danmark (Foto: danske forsvaret)
UFO observasjon Danmark (Foto: danske forsvaret)

Politiet så selv UFO

Det danske flyvåpenet har selv valgt å kommentere observasjonene på sin egen nettside.

Her finner du historien om de to politibetjentene som så en uidentifisert flygende gjenstand ved Ordrup i 1991.

Her finner du også historien om en 15-åring som så en UFO samt noen romvesener i 1982. Disse tegnet han og tegningen ligger ved vitneforklaringen hans på side 144.

UFO over amerikansk radaranlegg på Grønland

På side 285 kan man lese om da politiet rykket ut på en UFO-melding fra en togfører. Det endte med at politiet selv så og rapportere om det merkelige lyset.

På side 246 kan du lese om da politimesteren på Grønland bekrefter i brevs form at UFO-er er observert ved det amerikanske radaranlegget på Thule-basen.

Her kan du laste ned og lese hele UFO-rapporten fra det danske forsvaret.