Prinsessegemal og forfatter Ari Behn mister ikke nattesøvnen av kranglingen. (Foto: Sven Erling Brusletto / TV 2)
Prinsessegemal og forfatter Ari Behn mister ikke nattesøvnen av kranglingen. (Foto: Sven Erling Brusletto / TV 2)

- Ari, hold kjeft

Forfatteren Ari Behn er i ferd med å skade sitt eget omdømme og dette kan gå utover arbeidet til prinsesse Märtha Louise, mener kommunikasjonsrådgiver Elizabeth Hartmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunikasjonsrådgiveren tror folk flest forstår at Ari Behn ikke representerer kongehuset når han kommer med sine utspill. Men hun synes det er synd dersom Aris behov for på distansere seg fra de kongelige på denne måten går ut over kona Märtha Louise.

- Hvis det er viktig for Ari å distansere seg fra alt det Märtha driver med, så vet jeg ikke om det er så positivt, sier Hartmann til TV 2.

Hva mener du om utspillene til Ari Behn? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mister sympati

Hun tror folk i begynnelsen hadde sympati for Aris behov for å slå tilbake mot kritikk - men nå er det nok.

- Ari retter angrep mot respekterte personer. En gang kan være greit. To ganger kan gå, men ikke tre og fire ganger. Da vil folk slutte å ha sympati. Det er også et problem for Ari at han bruker slik svulstig retorikk. Det er veldig unorsk, og han mister mange av de tilhengerne han opprinnelig hadde.

Elizabeth Hartmann (Foto: Snorre Brenne)
Elizabeth Hartmann (Foto: Snorre Brenne)

Dårlig reklame

Ari Behn skriver en ny bok. Mange har spekulert i at Aris mange utspill er en bevisst mediestrategi for å selge flere bøker. Men Hartmann tror at Aris opptreden vil ha motsatt effekt. For ikke all reklame er god reklame.

- Normalt ville en slik medieeksponering være verdt flere titalls millioner kroner. Men nå er omdømmet hans alvorlig svekket. Han kommer ikke til å selge flere bøker, tvert imot. Som kommunikasjonsrådgiver ser jeg ikke agendaen hans lenger, mener Hartmann.

- Hva burde Ari gjøre?

-Han burde holde kjeft!