Illustrasjonsbilde: En 14 år gammel gutt kledde seg ut som politimann og var ute på patrulje nesten en hel dag uten å bli oppdaget. (Foto: SAUL LOEB/AFP / SCANPIX)
Illustrasjonsbilde: En 14 år gammel gutt kledde seg ut som politimann og var ute på patrulje nesten en hel dag uten å bli oppdaget. (Foto: SAUL LOEB/AFP / SCANPIX)

Utkledt 14-åring rundlurte politiet

Utga seg for å være politi og tilbrakte fem timer på patrulje sammen med en politimann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Chicago har erkjent at dette er et alvorlig brudd på sikkerheten, skriver News Today. De etterforsker nå hvordan en 14 gammel gutt klarte å tilbringe fem timer på patrulje uten at han ble oppdaget.

Gutten spaserte inn på politistasjonen i Chicago utkledt som politimann og meldte seg til tjeneste.

Manglet stjerne på uniformen

Han ble først oppdaget da han returnerte til stasjonen senere på dagen for å fylle ut papirarbeid. En politimann så da at han manglet en stjerne på uniformen.

Politifolkene som var i kontakt med 14-åringen denne dagen sier at han så ut som han var eldre enn 14 år. Han skal ha hatt en komplett Chicago-politiuniform på seg, men unntak av skilt og pistol.

En talsmann for politiet forsikret på en pressekonferanse at politimannen som han var på patrulje med hele tiden hadde kontroll i bilen og tok alle avgjørelser. Gutten skal ifølge politiet ikke ha foretatt seg noe i forhold til publikum

Vandret rundt på kjøpesenter som politi

14-åringen er siktet for å ha etterlignet en politimann. Han erklærer seg likevel uskyldig, selv om gutten ved to andre tilfeller også ha vært i trøbbel etter å ha brukt politiuniformen.

I 2007 ble han pågrepet etter at han spurte en politimann om han kunne kjøre han til politistasjonen for å melde seg til tjeneste. Den gang var det vergen hans, en pastor, som hentet han hos politiet.

En annen gang ble han stoppet av politiet da han ble observert vandrende rundt på et kjøpesenter med uniformen. Den gangen ble han ikke arrestert.

Elsker politiet

Ifølge pastoren, Roosevelt Watkins, er dette et skrik om hjelp fra gutten, som alltid har vært fascinert av og elsker politiarbeid.

Chicago-politiets talskvinne Monique Bond sier til News Today at 14-åringen er tilknyttet et ungdomsprogram for barn og ungdom som er interessert i politiarbeid.