Kristian Kjelling  (Foto: SRDJAN SUKI/EPA)
Kristian Kjelling (Foto: SRDJAN SUKI/EPA)

Seerrekord for håndballgutta

1,1 millioner nordmenn så Kjelling tabbe seg ut.

Drøyt 1,1 millioner tv-seere fikk med seg at Kjelling & co. rotet vekk semifinaleplassen i sluttsekundene under gårsdagens håndball-VM-oppgjør mot Polen. Dette er ny seerrekord for en herrehåndballkamp på TV 2.

Thriller
Norges siste kamp i mellomspillet, hvor semifinaleplassen sto på spill for Robert Hedins mannskap, utviklet seg til å bli en thriller uten sidestykke. Og hjemme i stuene flokket norske tv-seere seg i hopetall foran fjernsynsapparatene. I snitt så 1.120.000 kampen på TV 2, noe som ga en markedsandel på 56,7 prosent.

Ingen herrekamp i håndball har hatt flere seere på kanalen tidligere. Forrige rekord på herresiden ble satt under VM i Tunisia i 2005, da 1.093.000 seere fulgte oppgjøret mot Sverige.

Sammenlignet med kvinnenes håndball-EM i desember legger Polen - Norge seg mellom seertallene for de to mest sette kampene:

Danmark - Norge med 1.012.000 seere og andel 57,4 prosent (mellomspill).
Norge - Spania med 1.277.000 seere og andel 79,3 prosent (finale).

- Vi var nok mange som fikk oss en nedtur etter tapet i går, men det er selvfølgelig en opptur med så mange engasjerte seere, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland.

Rekordsnitt
Snittet for Norges åtte kamper hittil i Kroatia-VM er nå på 646.000 seere og en markedsandel på 44,4 prosent.

Men håndball-VM er slett ikke over på norsk tv selv om Norge ikke gikk til semifinale. Allerede torsdag spiller Norge mot Slovakia i kampen om niendeplassen, en kamp som går direkte på TV 2 Zebra. Sendingen starter klokken 20.00.

Og både fredagens semifinaler, samt søndagens bronsefinale og finale går direkte på TV 2 Zebra.

- Det er fortsatt mye god håndball i vente på tv, lover Espeland.

Se intervju med Kjelling etter gårsdagens kamp her:

284697