Bryne  (Foto: TV 2/)
Bryne (Foto: TV 2/)

Bryne ofrer utlendingene

- Når klubben må sparke spillere fordi de ikke har råd til å lønne spillere, er det alvorlig, sier Bryne-spiller Christian Gauseth.

Finanskrisen har nådd Jæren med full styrke. Nå kutter ledelsen i spillerstallen. Chris Rodd, Ezekiel Bala, Jaakko Nyberg og Carlos Johnson fikk tirsdag beskjed om at de ikke lenger er ønsket i Bryne - til tross for at alle fire har kontrakter utover 2009-sesongen.

tv2sporten.no følger fotball

- Vi må ned i kostnader, og vi snakker beløp i størrelsesorden fem-sju millioner kroner. Om alt skal tas på nedbemanning er ennå uklart, men hoveddeler vil gå på nedbemanning, sier styrelder i Bryne, Per Bergstad.

284758

Onsdag kl 12.00 skal fire oppsagte Bryne-spillere i møte med en NISO-representant som er kommet til Jæren for å hjelpe. NISO-leder Silje Vaadal er sterk kritisk til måten Bryne har håndtert saken.

- Vi mener disse kontraktene er midlertidige avtaler som utløper uten oppsigelse. Det betyr at Bryne ikke kan si opp spillerkontraktene. Det virker for oss som om dette er en form for trussel om oppsigelse, og det tror vi er en veldig dårlig start på en viktig dialog i Bryne, sier Vaadal.

284763

Torsdag i forrige uke fikk Bryne-spillerne beskjed om å gå ned 15 prosent i lønn. Noen aksepterte lønnskuttet, mens andre takket nei. En av dem var Christian Gauseth.

- Jeg ble veldig overrasket, og jeg stiller meg tvilende til om klubben har lov til å gjøre det.

- Hva var ditt svar på lønnskuttet?

- Jeg svarte nei med en gang. Jeg har et hus som jeg har flyttet inn i, og satset da jeg bosatte meg her. Da forventer jeg at klubben holder sin del av avtalen, sier Gauseth.

Han beskriver situasjonen som alvorlig.

- Når klubben må sparke spillere fordi de ikke har råd til å lønne spillere er det alvorlig, sier moldenseren.