FORLATER BODØ: Trond Olsen på flyplassen i Bodø før han satte seg på flyet til Trondheim. Bare kontraktsforhandlingene gjenstår før Olsen blir Rosenborg spiller. (Foto: Roy Arne Salater, TV 2/)
FORLATER BODØ: Trond Olsen på flyplassen i Bodø før han satte seg på flyet til Trondheim. Bare kontraktsforhandlingene gjenstår før Olsen blir Rosenborg spiller. (Foto: Roy Arne Salater, TV 2/)
Trond Olsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Trond Olsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Olsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Olsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Kan gjøre ting på egen hånd

Erik Hoftun mener Trond Olsen har de kvalitetene Rosenborg trenger. Bare den personlige avtalen gjenstår før Olsen blir RBK-spiller.

Bodø/Bergen (TV 2 Sporten): Etter at Rosenborg mislyktes i sitt første forsøk på å hente Trond Olsen (24), holdt Sheffield United på å snappe opp Bodø/Glimt-spilleren foran trøndernes neser.

Da Glimt og Sheffield United ikke ble enige gikk Rosenborg tilbake til forhandlingsbordet og nå har de to klubbene endelig blitt enige om en overgang for Olsen.

Ukjent beløp
TV 2 Sporten får bekreftet at partene ble enige onsdag morgen. Overgangen vil gå i orden umiddelbart, såfremt Olsen består den medisinske testen og blir enig med Rosenborg om sine personlige betingelser.

- Vi er kommet til enighet med Rosenborg. Nå gjenstår kun Olsens personlige kontrakt, sier direktør i Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen.

Han vil ikke røpe hva overgangssummen ligger på.

- Vi har blitt enig med Rosenborg om at vi ikke vil gå ut med beløpet, sier Hansen.

Er Trond Olsen rett mann for Rosenborg? Stem til høyre og diskuter i kommentarfeltet under!

- Kan gjøre ting på egen hånd
Heller ikke Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun vil kommentere overgangssummen, men han er fornøyd med å ha kommet til enighet med Glimt, og Hoftun har stor tro på at Rosenborg kommer til enighet med Olsen.

- Ja, det har jeg. Man vet jo aldri i fotball, men jeg har tro på at det vil gå i orden, sier Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

Adresseavisen erfarer imidlertid at RBK punger ut 8,5 millioner kroner for Olsen - halvannen million mindre enn prisen Glimt i utgangspunktet ønsket.

- Han er frekk
Hoftun mener Trond Olsen har de egenskapene Rosenborg har vært på utkikk etter.

- Han har veldig gjennombruddskraft og det har vi lett etter. Han er flink i bakrom og har bra fart, han er frekk og kan gjøre ting på egen hånd, sier Hoftun.

Det fikk Rosenborg erfarer på Lerkendal i siste serierunde i 2008. Glimt vant 3-1 etter tre scoringer fra nettopp Trond Olsen.

For Glimt spilte Olsen venstrekant i 4-3-3 formasjonen som tidligere også var Rosenborgs varemerke, men på Lerkendal må han belage seg på en litt annen rolle og ny formasjon.

- Det kommer an på hvordan vi spiller. Om vi spiller en 4-2-3-1 formasjon er han aktuell som venstrekant og spiller vi 4-4-2 er det som spiss, sier Hoftun

Rosenborgs sportslige leder vil ikke kommentere om Olsen blir Rosenborgs eneste nyervervelse, eller om spillerjakten fortsetter for trønderne.

- Nå har vi fått på plass en angrepsspiller med de egenskapene vi har vært på utkikk etter. Mer enn det vil jeg ikke kommentere, sier Hoftun.

Blir ikke erstattet
Den alvorlige økonomiske krisen i Glimt har sørget for akutt pengemangel i klubben. Tirsdag ble det klart at Runar Berg spiller gratis for Glimt i 2009 for å hjelpe klubben økonomisk.

Salget av Trond Olsen vil gi enda flere sårt tiltrengte millioner i Glimt-kassa. De pengene vil ikke bli brukt på nye spillere, sier Glimt-direktøren.

- Vi er i en vanskelig økonomisk situasjon, og vil ikke bruke pengene til spillerkjøp, sier Hansen.

Trond Olsen storspilte for Glimt forrige sesong og hadde ti mål og tolv målgivende i Tippeligaen i 2008.

Rosenborgs toppscorer samme sesong ble Steffen Iversen, også han med ti mål.