Rus680 (Foto: Scanpix)
Rus680 (Foto: Scanpix)

Millionbeløp til rus-akutt

Regjeringen bevilger nå 50 millioner kroner til et nytt akuttilbud for rusmisbrukere i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Akuttilbudet til denne pasientgruppen er ikke godt nok. Med denne investeringen vil helsetilbudet til rusavhengige i hovedstadsområdet styrkes betraktelig, sier helse og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.

Rundt halvparten av alle narkotikamisbrukere i Norge holder til i Oslo-regionen. Denne regionen har også flest rusmisbrukere som er hjelpetrengende.

Todelt

Det nye akuttilbudet vil være todelt. Den ene delen vil være en utvidelse av dagens legevakt i Storgata i Oslo. Her skal pasienter med rusrelaterte skader og lidelser få akutthjelp. Pasientene kan også få en vurdering av hvilke behandling som trengs fremover.

Den andre delen vil være en rusbehandlingsenhet, tilknyttet Ullevål universitetssykehus. Pasienter kan her legges inn til observasjon og avrusning. Dette tilbudet skal ikke ha ventetid på forhånd. I tillegg planlegger Helse Sør-Øst, en enhet med poliklinikk, observasjonspost og ambulante tjenester.

Samarbeid med kommunene

Det nye akuttilbudet vil være et samarbeid med kommunaletjenester, dette er være viktig for å sikre pasientene god oppfølging.

- Den nye rus-akutten er en viktig del av en helhetlig og sammenhengende helsetjeneste for denne pasientgruppa, sier Hansen.