Emile Heskey  (Foto:  /AFP)
Emile Heskey (Foto: /AFP)
Emile Heskey  (Foto: Matt Dunham/AP)
Emile Heskey (Foto: Matt Dunham/AP)

Heskey ble helten

Sikret Villas sjette borteseier på rad i debuten.

Portsmouth - Aston Villa 0-1

John Carews nye konkurrent i Villa-angrepet, Emile Heskey, fikk en drømmedebut for sin nye klubb da han scoret kampens eneste mål borte mot Portsmouth.

Det var Villas sjette borteseier på rad og laget holder dermed en fortsatt stø kurs mot Mesterliga-spill neste sesong.

Rollebytte
Med debutant Emile Heskeys kjempekrefter og Gabriel Agbonlahors ekstreme hurtighet lå det til rette for stusser fra Heskey til Agbonlahor om Villa tydde til lange oppspill.

Da Villa tok ledelsen mot Portsmouth skjedde nøyaktig det motsatte, men det var riktignok Heskey som først vant et langt oppspill, men i den neste duellen var det Agbonlahor som headet ned til Heskey. Han dundret ballen i mål fra 16 meter, 21 minutter ut i sin Villa-debut.

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Etter 41 minutter var det en svak avslutning fra Agbonlahor som hindret Villa i å gå opp i 2-0. Spissen kom alene med David James men avslutningen var håpløs.

Kjempebom av Crouch
Etter 59 minutter burde Peter Crouch sendt Pompey i føringen. Først fikk han fyre av fra 10 meter, men skuddet ble blokkert. Ballen gikk til Pennant som fra skrått hold sendte ballen tilbake til Crouch, men fra fire meter presterte han å skyte over. Hadde den gått på kassa hadde det etter all sannsynlighet blitt mål.

Noen minutter senere burde Crouch headet en corner i mål, men det ville seg ikke for Pompey.

Med knappe 20 minutter igjen snakket Nadir Belhadj på seg sitt andre gule kort for dagen, men seieren så aldri trygg ut for Villa.

Martin O'Neills menn klarte imidlertid å ro i land sin sjette borteseier på rad. Heskey ble helten i sin Villa-debut.