Bilde frigitt av den indiske marinen viser marinedsoldater ombord i et piratskip i Andenbukta 13. desember. 23 pirater ble tatt til fange ifølge indiske myndigheter.  (Foto: Indian navy/Scanpix/AFP)
Bilde frigitt av den indiske marinen viser marinedsoldater ombord i et piratskip i Andenbukta 13. desember. 23 pirater ble tatt til fange ifølge indiske myndigheter. (Foto: Indian navy/Scanpix/AFP)

Frankrike arresterer somaliske pirater

En fransk fregatt har arrestert ni somaliske pirater i Adenbukta, opplyser en fransk militær talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske fregatten er i området som del av en internasjonal styrke som forsøker å stoppe den ulovlige piratvirksomheten i området.

Medregnet arrestasjonene tirsdag har Frankrike tatt til fange 57 pirater i sju forskjellige operasjoner siden april i fjor, opplyste talsmannen Christophe Prasuk.

De som tidligere er blitt tatt, er blitt overlevert franske eller somaliske myndigheter. Frankrike har ennå ikke avgjort hvordan man vil behandle de arresterte videre.

Militære patruljer

Den kinesiske marinen settes inn i kampen mot piratene i Aden-bukta.  (Foto: XINHUA/REUTERS)
Den kinesiske marinen settes inn i kampen mot piratene i Aden-bukta. (Foto: XINHUA/REUTERS)
Etter et år med rekordmange kapringer har en rekke land sendt militære skip til området for å patruljere det farefulle farvannet. Dette viser nå tilsynelatende resultater.

Les også: Norge skal bekjempe pirater

Piratvirksomheten er lukrativ for en ellers fattig befolkning på Somalias kyst. i 2007 innkasserte de over 150 millioner dollar i løsepenger etter skipskapringer.

I 2008 har det vært mer enn hundre piratangrep utenfor Somalia.

Les også: Lønnsomme kapringer for piratene

(©NTB TV 2)