Northug  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Northug (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

- Må tenke på VM

Petter Northug jr. må droppe tre nye verdenscuprenn, og satser alt på ett kort. VM i Liberec i februar.

Forkjølelsen han pådro seg under Tour de Ski har dermed ødelagt hele janaur for Northug jr. Selv om han formelt er friskmeldt, tas det ingen sjanser med Norges sikreste gullhåp i langrenn.

- Vi må tenke på VM, så det blir hovedfokus nå. Han blir hjemme i Meråker og trener en ukes tid, før han reiser til høyden for de siste foreberedelsene, sier pappa og manager, John Northug, til TV2 Sporten.

Burde brutt
Sammen med landslagstrener Morten Aa Djupvik, har Team Northug lagt en plan som skal få Mosvik-gutten i form til VM.

- Selv om Petter for så vidt er frisk og kunne gått i Russland i helga, så tar vi ingen sjanser. Det er meldt kaldt vær i Russland til helga, og når man reiser er man mer utsatt for å pådra seg småting, sier Aa Djupvik til TV2 Sporten.

I ettertid, innrømmer pappa Northug at guttungen tok seg for mye ut under Tour de Ski.

- Sett i ettertid burde han kanskje ha brutt før den siste etappen, men det ble jo en stor begivenhet slik det ble. Nå dropper vi å tenke verdenscup, så satser vi alt på VM. Med en skikkelig treningsperiode, tror jeg vi har kontroll på VM-formen, sier John Northug.

Går neppe sprint
Det største minuset i boka for Petter Northug jr. med å droppe turen til Rybinsk, er at han trolig havner utenfor sprintlaget til VM.

Tidligere i høst sa Northug jr. følgende til TV2 Sporten:

- Målet mitt er å få gå sprint i VM. Det er en av distansene jeg føler jeg har medaljesjanser.

Men senest forrige uke avviste sprint-trener Ulf Morten Aune Northugs kandidatur.

- Petter vant riktig nok en sprint under Tour de Ski, men det er ikke det samme som en vanlig verdenscupsprint. Der har han ingen resultater og vise til, og er derfor ikke kvalifisert til det laget.

Sjansen lå i et godt løp i NM, eller Rybinsk. Men på grunn av sykdom, mistet han altså begge mulighetene for å kvalifisere seg.

- Så det blir nok vanskelig for Petter å få en plass der nå, innrømmer Aa Djupvik.

Men ingenting er avgjort. Først i neste uke tas VM-troppen ut.

- Vi har fått streng beskjed om å ikke legge oss oppi det. Hvis vi sier noe, da blir det bare bråk, humrer John Northug.

NB! Petter Northug var ikke tilgjengelig for kommentar. Han stiller vanligvis ikke opp for media utenfor samlinger og renn.