Ulrik Wilbek (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)
Ulrik Wilbek (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)
Holger Glandorf, Mikkel Hansen og Sebastien Preiss (Foto: Axel Heimken/AP)
Holger Glandorf, Mikkel Hansen og Sebastien Preiss (Foto: Axel Heimken/AP)
Mikkel Hansen (Foto: OLEG POPOV/REUTERS)
Mikkel Hansen (Foto: OLEG POPOV/REUTERS)
 Pascal Hens (Foto: SAEED KHAN/AFP)
Pascal Hens (Foto: SAEED KHAN/AFP)

Wilbek: - Heia Norge!

Danskene gjorde jobben og vant med to mål i et vanvittig nervedrama mot Tyskland.

Tyskland - Danmark 25-27

Følg VM-thrilleren direkte i TV 2 Sportens livesenter: Polen - Norge (20.15)

Norge hadde behov for dansk hjelp mot Tyskland og Ulrik Wilbeks menn skuffet ikke et et håndballdrama der lagene fulgte hverandre fra mål til mål.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst i saken!

- Det ble spennende. Tyskerne har et bra forsvar og holder også godt. Vi får ikke Mikkel Hansen i gang i dag, sier Wilbek.

I noen høydramatiske sluttminutter var det danskene som holdt hodet kaldest og sikret seg en knepen tomålsseier.

Danskenes seier betyr at Robert Hedins gutter er klar for en historisk semifinale dersom det blir seier mot Polen. Danmark-trener Ulrik Wilbek har bare en ting å si foran den kampen:

- Heia Norge!

Se intervjuet med Wilbek (saken fortsetter under):

Tyskerne åpnet best
Danskene og Mikkel Hansen åpnet med en feil og Tyskland kunne gå i angrep. Dermed ble det tyskernes friskmeldte storskytter Pascal Hens som åpnet scoringsballet, men danskene gikk rett i angrep og reduserte.

Men flere feil gjorde at tyskerne gikk opp i 3-1 ledelse. Det kunne fort stått 4-1 også, men Kasper Hvidt vartet opp med en dobbeltredning av ypperste klasse og danskene reduserte i stedet til 3-2.

Etter det bølget kampen, men da tyskerne gikk opp i en 8-7 ledelse etter et kvarters spill tok Ulrik Wilbek en timeout.

Sekunder senere fikk tyskerne kampens første tominutter og danskenes Lars Christiansen utlignet til 8-8 med en frekk straffelobb.

Og thrilleren fortsatte med annenhvert mål. Etter drøye 23 minutter viste resultattavlen 12-12.

Uavgjort til pause
Første omgang ble avsluttet med et direkte friskast for danskene på stillingen 14-13. Lasse Boesen stilte seg opp og dundret ballen knallhardt i mål - til pause står det 14-14.

Se Boesens fantastiske frikast (saken fortsetter under):

Desverre for tyskerne sleit superstjernen Pascal Hens med den samme skaden som holdt han utenfor i deler av kampen mot Norge (saken fortsetter under bildet).

Pascal Hens (Foto: Axel Heimken/AP)
Pascal Hens (Foto: Axel Heimken/AP)

Thrilleren fortsatte i samme bane i den andre omgangen. Etter 39 minutters spill utlignet Danmark til 18-18 da Mads Nielsen banket inn et lekkert underarmsskudd og etter 41 minutters spill viste resultattavla 19-19.

Se Nielsens scoring her (saken fortsetter under):

Med ti minutter igjen å spille var stillingen 22-21 til Danmark i Zadar, men tyskerne sørget - selvsagt - for at det ble 22-22.

- Vi mangler tempo nå, brølte Ulrik Wilbek i timeouten etter utligningsmålet og den lille pausen så ut til å hjelpe danskene. Etter drøye 54 minutter skjøt de inn en 24-22 ledelse - mens tyskerne raste ettersom de mente at de ble snytt for straffe like før.

Men tyskerne kjempet seg tilbake. Med fire minutter igjen banket tyskerne inn 24-24, mens Hans Lindberg sørget for dansk 25-24 ledelse igjen.

Dramatiske sluttminutter
Med tre minutter igjen satte Lars Kaufmann inn 25-25 mens danskenes Thomas Mogensen fikk en tominutter.

Med drøye minuttet igjen ble imidlertid tyskernes Martin Strobel også utvist, og danskene utnyttet muligheten når de ble like mange mann på banen: Klavs Jørgensen banket inn 26-25 ledelse og med 15 sekunder igjen var det storskytteren Mikkel Hansen som fastsattesluttresultatet til 27-25.

Danmark har gitt Norge en kjempemulighet og har vunnet mellomspillet!