Fabian Stang  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Fabian Stang (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Stang satt fast i rallybil

...da gigantsatsing i Rally Norway ble lagt frem.

Adapta World Rally team avdekket i dag en satsing det lukter svidd av. Rundt 30 millioner kroner blir brukt for å stille med hele to biler i årets Rally Norway.

Mads Østberg (21) var et hett navn i fjor og fortsetter som sjåfør i teamet. Nå får unggutten følge av 24-åringen Anders Grøndal.

- Vi har egentlig sett på dette som en forretningsinvestering. Vi har tenkt langsiktig og har vel per i dag gjort investeringer som er på flere titalls millioner, sier teamsjef og pappa Morten Østberg.

- I dag snakker alle om finanskrise og sponsorkrise. Jeg er av oppfatningen at det er da man må slå til, fortsetter ham.

Hør intervjuet med Morten Østberg her:

284675

Fire nordmenn kjører for poeng
Petter Solberg bestemte seg i går for å kjøre Citroën Xsara i årets Rally Norway. Med Anders Grøndals inntreden har nå Norge hele fire kjørere (i tillegg til Henning Solberg) som vil kjempe om poeng.

- De var i gang med å bygge bilen til Petter Solberg, men så trakk Subaru seg. Prodrive bygde bilen ferdig og nå skal vi få kjøre den, det er helt sykt, stråler den ferske WRC-kjøreren.

- Hva er forhåpningene med Rally Norway?

- De sier at jeg skal kjøre for poeng. Det betyr en plass blant de topp-åtte bilene, sier Anders Grøndal.

Ordføreren satt fast
Under pressekonferansen på Bjerke travbane var også Fabian Stang. Da Oslo-ordføreren skulle teste ut komforten i Mads Østbergs nye Subaru Impreza WRC fikk han anelse av hvor kompakt en rallybil kan være. (se klippet over)

- Det føltes trygt og godt, med bra utstyr. Jeg innser nå at jeg skal bli en god tilskuer og holde meg der. Men det var en kul bil da, sier ordføreren, mens han sitter beklemt i byen.