IsraelHevnOK
IsraelHevnOK

Israel hevnet drap på soldat

Israel skal ha bombet mål på Gazastripen i ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer skal ha blitt drept i luftangrepene, sier palestinsk helsepersonell. En av dem var et medlem av Hamas som kjørte motorsykkel, mens den andre var en tilfeldig forbipasserende.

Angrepet kommer bare timer etter at en veibombe drepte en israelsk soldat og skadde tre andre soldater.

Ifølge Haaretz skal det også være observert israelske tanks på vei inn til Gazastripen, og BBC melder nå om harde kamper ved Khan Younis sør på Gazastripen. Flere sivile skal ha flyktet fra hjemmene sine.

Les mer: Nye drap langs Gazagrensen

Lovet hevn

Like etter angrepet på soldatene gikk både forsvarsministeren og utenriksministeren i Israel ut og sa at Israel måtte svare på angrepet:

- Israel trenger ikke å vise noen selvbeherskelse mot terroren på Gazastripen, sier utenriksminister Tzipi Livni til den israelske avisen Haaretz.

Hun mener at Israel må svare umiddelbart på angrepene tidligere i dag, der en israelsk soldat ble drept og tre andre skadd:

- Hvis det er en hendelse på grensen og noen skyter, hvis det er en bombe der eller våpen blir smuglet, da må Israel svare med en gang, sier Livni.

Det er ingen som har tatt på seg skylden for angrepene ennå.

Les mer: Israel lover hevn

Tror ikke på ny krig

Drapet på soldaten er det første etter at våpenhvilen ble inngått tidligere i måneden. TV 2s reporter i Israel, Fredrik Græsvik tror imidlertid ikke dette angrepet er nok til å starte en ny krig:

- Jeg tror ikke at våpenhvilen vil brytes, med unntak kanskje av ett angrep fra israelsk side.

Se Fredrik Græsvik kommentere situasjonen fra Tel Aviv

284625

tv2nyhetene.no følger saken