rally (Foto: KNA)
rally (Foto: KNA)

På grensen til grisekjøring

54 eventyrere setter seg i sine gamle veteran-rallybiler for å delta i årets Rallye Monte Carlo Historique.

De franske alper og Monte Carlo er målet når 54 eventyrere og entusiaster legger av gårde med sine historiske rallybiler fra Oslo på onsdag. De skal delta i det historiske Rally Monte Carlo.

Men først var tre av bilene med sjåfør og kartleser innom God morgen Norge. Det vil si en historisk Volvo 123 GT, 1967 modell, en VW 1303 S fra 1973 og en Porsche 912 fra 1965.

Stor interesse

Interessen for det historiske Rally Monte Carlo veldig stor. Det er 330 deltagere som starter fra fem forskjellige steder i Europa før de møtes til dyst i de franske alper.

På grensen til grisekjøring

Monty Karlan fra Bekkestua har deltatt i Rally Monte Carlo 41 ganger. Han har vunnet fire ganger, i tillegg har han både 2. og 3. plass som kartleser. I år er han med som kartleser for Åsmund Kleve.

- Du har de som satser seriøst og de som er med for eventyret skyld. Selv om deltagerne ikke kjører fartsetappene med tidtaking, skal de holde en gjennomsnittshastighet som er rimelig tøff enkelte steder.

- Jeg kan love at det er på grensen til grisekjøring om man skal kjempe om seieren, sier Monty Karlan.

Lang ferd

På søndag starter etappene i Alpene der man kjører på såkalt idealtid. Den kan være tøff nok, og i tillegg kan det være både snø og is på veiene. Først natt til onsdag i neste uke avsluttes løpet, der avslutningen er i Formel 1-traseen i Monte Carlo.

Se God morgen Norge GRATIS på TV 2 Sumo