MTGO
MTGO

Magic the Gathering

Ikke akkurat kabal

Magic the Gathering er et samle kort spill. Kortene kommer i pakker med 15 tilfeldige kort i varierende sjeldenhet. I motsetning til feks. fotballkort spiller man med Magic kort.

Det spilles som regel 1 mot 1, men det finnes offisielle og uoffisielle regler for spill der opptil flere hundre kan delta samtidig. Kortene representerer hendelser og skapninger i diverse fantasy settinger og spilleren tar rollen som en mektig magiker. Blant de første kortene som ble gitt ut for nærmere 15 år siden finnes det noen som er verdt godt over 10 000Kr.

Magic er med tiden blitt såpass stort at det nå avholdes multinasjonale turneringer mange ganger i året og en nordmann er faktisk rangert som den nest mest tjenende Magic spilleren med godt over en million mottatt i pengepremier.

Spillet har også beveget seg online og er en yndet testplass før de store turneringene. Magic er det eldste samle kort spillet som fremdeles trykkes og har satt normen for mange av de senere kortspillene som Pokemon og World of Warcraft kortspillet.

Mer om Magic the Gathering