LivniOK
LivniOK

Israel vil ha hevn

Både utenriksministeren og forsvarsministeren sier at Israel vil svare på drapet på en israelsk soldat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Israel trenger ikke å vise noen selvbeherskelse mot terroren på Gazastripen, sier utenriksminister Tzipi Livni til den israelske avisen Haaretz.

Hun mener at Israel må svare umiddelbart på angrepene tidligere i dag, der en israelsk soldat ble drept og tre andre skadd:

- Hvis det er en hendelse på grensen og noen skyter, hvis det er en bombe der eller våpen blir smuglet, da må Israel svare med en gang, sier Livni.

Les mer: Nye drap langs Gaza-grensen.

Får støtte av forsvarsministeren

Soldaten ble drept da en bombe gikk av i nærheten av grenseovergangen Kissufim på israelsk side.

Ehud Barak. (Foto: GALI TIBBON, © EPA)
Ehud Barak. (Foto: GALI TIBBON, © EPA)
I tillegg skal en palestiner være drept av israelske soldater, og to andre skadd. Det er ikke bekreftet at disse hendelsene har noen sammenheng.

Forsvarsminister Ehud Barak mener hendelsen er så alvorlig at den ikke kan stå uten hevn:

- Hendelsen er alvorlig og den kan ikke aksepteres. Vi må svare på den. Det er ikke noen vits i å spesifisere hva svaret blir, sa Barak til kadetter fra militærakademiet i dag.

Usikkert om Hamas står bak

TV 2s reporter i Tel Aviv, Fredrik Græsvik, sier at det ikke trenger å være Hamas som står bak angrepene:

- Det er en rekke palestinske militante bevegelser som fra tid til annen angriper israelske mål, og alle disse gruppene mener at israelske soldater er legitime mål, fordi de er i krig med Israel, sier Græsvik til TV 2 Nyhetskanalen.

Græsvik sier at det ikke er sikkert at Israel vil komme til å komme med militære hevnaksjoner om det skulle vise seg å ikke være Hamas. Men om det er Hamas som er ansvarlig, sier han at det er mulig at Israel vil angripe mål på Gazastripen:

- Det kan tenkes at Israel vil gå etter mål inne på Gazastripen, og at de vil bombe ett eller annet mål for å vise at de hevner seg på drapet på soldatene, sier Græsvik.

Tror ikke på ny krig

Drapet på soldaten er det første etter at våpenhvilen ble inngått tidligere i måneden. Græsvik tror imidlertid ikke dette angrepet er nok til å starte en ny krig:

- Jeg tror ikke at våpenhvilen vil brytes, med unntak kanskje av ett angrep fra israelsk side.

Se Fredrik Græsvik kommentere situasjonen fra Tel Aviv

Mer innhold fra TV 2