Bøndene misfornøyd med krisepakken

Norges Bondelag mener at krisepakken som ble lagt fram mandag gjør det åpenbart at den rødgrønne regjeringen ikke mener landbruket er en del av framtiden for sysselsettingen her i landet.

Bøndene er misfornøyde med regjeringens krisepakke. (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
Bøndene er misfornøyde med regjeringens krisepakke. (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)

Bondelagets leder Pål Haugstad er skuffet over at regjeringen ikke har tatt noen av bondelagets innspill til følge.

Forslagene innebar blant annet å doble jordbrukets investeringstilskudd, å øke avskrivningssatsen for driftsbygninger og å øke satsingen på grønn og fornybar energi.

Kunne bidratt

- Jeg er utrolig misfornøyd med at regjeringen ikke tar våre innspill på alvor. Dette kunne vært viktige bidrag til å få fart i bygge- og anleggsvirksomheten også i mindre sentrale deler av landet. Det vil ikke skje nå, sier Haugstad til Nationen.

Han mener at landbruket kunne bidratt med mye mer enn det regjeringen legger opp til.

- Vi registrerer at det er avsatt 50 millioner kroner til bioenergitiltak i landbruket og 20 millioner kroner til trebasert innovasjonsprogram. Dette er selvsagt positivt, men utløser på ingen måte det potensial landbruket kunne bidratt med, mener Haugstad.

Hjelper lite

Han er glad for samferdselssatsingen som i vil komme Bygde-Norge til gode.

- Men det hjelper jo lite med bedre veier for transport av landbruksvarer om det ikke er noe å transportere. Vi hadde ventet oss noe mye, mye mer enn dette, slår han fast. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2