En kvinne ble drept etter en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Gjerningsmannen var kvinnens eks kjæreste.  (Foto: Rune S. Bertiniussen/SCANPIX)
En kvinne ble drept etter en skyteepisode utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Gjerningsmannen var kvinnens eks kjæreste. (Foto: Rune S. Bertiniussen/SCANPIX)

Krever at andre må etterforske Tromsø-drap

Jusprofessor Ståle Eskeland mener at det blir helt feil at Tromsø politidistrikt etterforsker en drapssak der deres egen vaktsjef er gjerningsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er helt klart at andre enn Tromsø-politiet må etterforske denne saken, sier Ståle Eskeland, professor i strafferett, til Aftenposten.

Han ser ingen praktiske problemer med å flytte hele drapsetterforskningen til et annet politidistrikt eller til spesialenheten for politisaker.

Normalt skal ansvaret for en etterforskning flyttes til et annet politidistrikt hvis egne polititjenestemenn er involvert, og Eskeland er redd for at det fort kan oppstå mistillit til politiet.

- Det er viktig at man har tillit til politiets arbeid. Når man, som i dette tilfellet, etterforsker en sak der ens egen kollega er siktet, kan det fort oppstå mistillit, mener Eskeland.

Førstestatsadvokat Ole B. Sæverud mener at nabopolitidistriktene ikke har nødvendige ressurser til å foreta en drapsetterforskning. (©NTB)