Kristian Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Kristian Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Skaden hemmet meg mye

Kneskaden hemmet Kristian Kjelling mer enn han har villet innrømme.

Zadar (TV 2 Sporten): Kristian Kjelling slet med jumper’s knee i over to år.

I sommer lot han seg operere og plutselig begynner den Kjelling som herjet i Tunisia-VM å komme frem fra glemselen.

- Jeg har hatt to sesonger med skader. Det har gått greit nå. Det viktigste for meg er at jeg ikke har tatt smertestillende. Jeg har ikke hatt noe vondt annet enn stivhet, stølhet og sliten. Jeg har det bra og jeg synes det er gøy å spille håndball, forteller han til TV 2 Sporten.

Se Norge - Polen direkte på TV 2 eller i vårt liversenter fra klokken 20.15

- Hemmet meg mye
For den Kristian Kjelling som skulle skyte Portland San Antonio til topps i Mesterligaen, har vært en skygge av seg selv – både på klubb- og landslag. Men han har aldri lagt skylden på kneskaden.

- Det er helt klart at det hemmet meg mye. Som idrettsutøver vil du ikke prate så mye om det, for da tenker du at det bare blir verre, innrømmer han.

Men det var ikke bare på banen Kjelling fikk merke hardkjøret.

- Det plaget meg i hverdagslivet. Jeg hadde vondt når jeg gikk opp trapper. Jeg våknet om natten fordi jeg lå med kneet bøyd. Det var en del ting som gjorde det verre å leve med enn om det bare hadde vært vondt på banen. Jeg mistet helt lysten. Jeg mistet all gutsen jeg har vært kjent for å ha, forteller han.

Kneskaden førte til andre skader
Samtidig som kneet verket, slet Kjelling med lyskestrekker og andre småskader ved siden av.

- Jeg har hatt veldig mye lyskestrekker. Jeg løper helt feil. Etter operasjonen og en måned med hvile så var kneet smertefritt, men jeg haltet fortsatt. Alle lurte på hvorfor jeg haltet og løp så rart. Jeg hadde vondt mange andre steder og fikk behandling med massasje og nåler, forteller Portland San Antonio-spilleren.

Selv fryktet Kjelling at operasjonen ikke var vellykket.

- Jeg tenkte dette kneet er ikke bra. Jeg har jo vondt så mange andre steder rundt kneet. Jeg hadde klump i muskulaturen fordi jeg hadde løpt feil. Nå har jeg ikke vondt i det hele tatt. Jeg har jobbet over tid med massasje og styrketrening,

Bytter trolig klubb i sommer
Etter to ødelagte sesonger i Portland, tyder det meste på at Kjelling flytter på seg til sommeren. Danske Aalborg og Århus er begge blitt nevnt som hans nye arbeidsgiver.

- Sånn det ser ut nå så blir det kanskje et klubbytte. Alternativene er Tyskland, Spania eller Danmark, forteller han.

Men han kommer ikke til å signere for hvilken som helst klubb.

- Jeg går ikke til en 2. divisjonsklubb i Sveits. Jeg vil til en god klubb, men situasjonen min er ikke som den var for to år siden da jeg kunne velge og vrake blant det som var av toppklubber. Etter to dårlige år og skader er situasjonen blitt annerledes, sier han.

Denne gangen velger han ikke nødvendigvis klubb ut fra hva han blir tilbudt i lønn.

- Klubbyttet mitt nå går ikke på penger og klubb. Det er viktig når du er ung og alene. Nå har jeg barn og jeg vil bo et sted hun vil trives og barna mine vil ha det bra. Det er så veldig mange andre faktorer enn det var da jeg tok avgjørelsen og gikk til Portland, sier familiefar Kjelling.