Erik Hamren  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Erik Hamren (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

RBK mot Europa

Norge leder UEFAs Fair Play-konkurranse og nye regler gjør at Rosenborg er svært nær kvalifisering til UEFAs nye satsing Europa League.

Tidligere praksis har vært at landet som topper tabellen har fått en plass i UEFA-cupkvalifiseringen, mens det har blitt trukket ut to land til blant dem som har over åtte poeng i snitt. De nye reglene sier at de tre øverste landene automatisk får en plass i kvalifiseringen til Europa League.

Norge topper Fair Play-statistikken ved årsskiftet, med Danmark og Skottland på plassene bak. Det betyr at det skal svært mye til for at Norge ikke havner blant de tre beste til slutt.

Internasjonale kamper fram til 30. april bestemmer hvordan den endelig listen blir. Ni aldersbestemte landskamper avgjør Norge og Rosenborgs skjebne. Det som er helt sikkert er at Rosenborg per dags dato ser ut til å delta i Europa også kommende sesong.

- Fantastisk hyggelige nyheter, sier daglig leder Nils Skutle til RBK.no.

Slik spilles kvalifiseringsrundene: 1.-runde: 2. og 9. juli, 2.-runde 16. og 23. juli, 3.-runde 30. juli og 6. august og 4.-runde 20. og 27. august (©NTB)