basketball (Foto: Winslow Townson/AP)
basketball (Foto: Winslow Townson/AP)

Vant 100-0 og fikk sparken

Baskettreneren nektet å unnskylde gigantseier.

Trener Micah Grimes ledet sitt jentelag fra den private kristne skolen Covenant School of Dallas til en klokkeklar 100-0-seier over Dallas Academy 13. januar.

En så overlegen seier følte ikke skoleledelsen var deres jenter verdig.

Beklager seieren
- Det er skammelig og flaut at dette skjedde. Det gjenspeiler ikke en kristen og ærefull tilnærming til konkurranse, heter det i en uttalelse fra skolens ledelse, som ble lagt ut på deres hjemmeside 22. januar.

Skolen har nå beklaget offisielt overfor Dallas Academy. Den vil også be om at Dallas Academy blir gjort til vinner av kampen, fordi «seier uten ære er et stort tap».

Til det svarte trener Grimes med en epost til Dallas Morning News søndag, der han gjorde det klart at han ikke ville unnskylde «en storseier der jentene mine spilte med ære og integritet».

Senere samme dag fikk treneren sparken.

Ikke vunnet på fire år
I den aktuelle kampen ledet Covenant School of Dallas 59-0 ved halvtid over Dallas Academy. Tilskuere og lagets assistenttrener skal ha jublet hemningsløst da laget nærmet seg 100 poeng.

Dallas Academy er en liten skole, med åtte jenter på basketlaget. Skolen spesialiserer seg på elever med lærevansker, og har ikke vunnet en kamp på fire sesonger.

Jentebasketen i Texas har ingen regel som hindrer lag i å vinne så mye som det Covenant School of Dallas gjorde. Edd Burson, direktør i Association of Private and Parochial Schools, sier ifølge AP at det finnes en uskreven regel, som man burde tatt hensyn til i kampen.