spelle (Foto: Marius Gulliksrud, © aa)
spelle (Foto: Marius Gulliksrud, © aa)

Rekord for Spellemann

Over en million innom sendingen.

Lørdagens Spellemann-utdeling satte rekord på TV 2, med 925 000 seere. På det meste var over millionen innom sendingen.

- Lørdagens Spellemann var en demonstrasjon av et høyt norsk musikknivå. Vi glade for at TV 2 har maktet å formidle dette til en så stor del av det norske folk, sier programdirektør Nils Ketil Andresen.

LES OGSÅ: Her er vinnerne

LES OGSÅ: - Sykt skuffa over å ikke være nominert

LES OGSÅ: Sjekk den nye stilen!

52 prosent markedsandel

925 000 seere hadde benket seg foran tv-skjermen for å se årets viktigste musikk-begivenhet fra Oslo Spektrum. Det utgjorde en markedsandel på 52,0 prosent. Dette er rekord for Spellemannprisen de syv årene utdelingen har vært sendt på TV 2. Showets andre del samlet hele 1,037 millioner seere.

- Først og fremst gjenspeiler dette at norsk musikk står svært sterkt, men det viser også at det er riktig å ha som mål å nå bredest mulig med programmet, sier Andresen.

Knuste fjoråret

Til sammenligning hadde fjorårets utdeling 730 000 seere i snitt, og andel 45,1 prosent. Den mest sette Spellemann-sendingen på TV 2 før rekorden var i januar 2007, med 848 000 seere og andel 55,7 prosent.

Thomas Numme og Harald Rønneberg var programledere for årets utdeling, som er den 37. i rekken. Fra klokken 21:40 og frem mot midnatt kunne seerne følge rørte prisvinnere og musikalske opptredener fra blant andre Espen Lind, Karpe Diem, Helene Bøksle, Datarock, Keep of Kalessin og Marit Larsen.