Breivik  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Breivik (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Kyvåg: - Vemodig og rart

Frode Kyvåg mener det blir vanskelig å fylle hullet etter Marit Breivik.

Marit Breivik annonserte at hun ville gi seg som landslagstrener på en pressekonferanse tidligere i dag.

Suksesstreneren avsluttet med EM-gull - en av tretten medaljer Breivik har ledet Norge til. Nå starter jakten på Breiviks etterfølger. Presset på den nye treneren vil bli enormt.

- Norsk kvinnehåndball er på mange måter synonymt med Marit. Det blir som å hoppe etter Wirkola, sier Frode Kyvåg.

Les: - Hatt våre fighter på kammerset

- Satt dype spor etter seg
Han bøyer seg i støvet for resultatene Marit Breivik har oppnådd som landslagstrener - både på og utenfor banen.

- Det føles både vemodig og rart at hun går av. Det har ikke vært noen bedre pedagoger enn henne i norsk idrett de siste tjue årene. Mange har tatt etter hennes inkluderende trenerstil fordi de har sett at det har gitt resultater. Nå har en vegg falt ut - Marit etterlater seg et stort hull. Hun har satt dype sport etter seg. Kun Drillo er i nærheten av å sette så dype spor, sier Kyvåg.

- Ingen sjuende far i huset
Den tidligere Bækkelaget-treneren har jobbet med Breivik i mange år. Kyvåg tror ikke Breivik vil klare å holde seg unna håndballen.

- Å være håndballtrener er ikke en jobb, det er en livsstil. Hun kommer nok til å være involvert på en eller annen måte, men jeg har ingen tro på at hun vil bli en slags sjuende far i huset, sier Kyvåg.

Kyvåg tror Thorir Hergeirsson blir Norges nye landslagstrener.

- Han er en veldig seriøs kandidat til jobben. Det viktigste for den nye treneren er å være en kontinutetsbærer. det er ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt, sier Kyvåg.