Børsoppgang etter krisepakken

Hovedindeksen på Oslo Børs startet dagen med nedgang, men løftet seg etter at regjeringen la fram tiltakspakken mandag. Ved 12-tiden var oppgangen på 0,92 prosent og hovedindeksen lå på 224,62 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Børsen begynte å falle umiddelbart etter åpning klokken 9 mandag morgen. Fra klokken 11, samtidig som regjeringen la fram sin tiltakspakke, snudde stemningen blant investorene på Oslo Børs, og pilene pekte oppover. Ved 12-tiden var oppgangen på 0,92 prosent og hovedindeksen lå på 224,62 poeng.

Oljeprisen er imidlertid en viktig faktor for mange av selskapene på Oslo Børs. Morgenen ble innledet med fall i oljeprisen, men utover formiddagen begynte oljeprisen å stige igjen, og et fat nordsjøolje gikk ved 12-tiden for 48,75 dollar, en oppgang på 0,79 prosent.

StatoilHydro lot seg ikke rive med verken av tiltakspakke eller stigende oljepris, og var midt på dagen ned 0,91 prosent. Hydro var ned 1 prosent. Gjødselprodusenten Yara var tilbake til start etter først å ha falt rundt 1 prosent på morgenen, mens Telenor-aksjen steg med 1,35 prosent. DnB NOR-aksjen endret seg enda mer, og var ved 12-tiden opp 3,61 prosent etter å ha innledet dagen med nedgang. (©NTB)