T SKJORTEFAN: Knut Nærum er kjent for sine mange kreative t skjorter.
T SKJORTEFAN: Knut Nærum er kjent for sine mange kreative t skjorter.

Si det med en t-skjorte

Lei av dølle firmalogoer og Hennes og Mauritz? Her får du vite hvor du finner de skikkelig kule t-skjortene.

T-shirt-statements er den nye måten å fortelle verden hva man mener. I en hverdag hvor tv, radio og internett er fylt av infernalsk skrål og meningsløst kjendissladder, har det blitt vanlig å bruke sin egen kropp til å formidle det man mener. (Om du hadde åpnet munnen hadde ingen hørt på deg uansett). Det brukes ofte sarkasme og humor for å si noe om samfunnet, eller t-skjorten brukes til å si noe om den som har den på seg. Musikk- og filmreferanser er også veldig vanlig, og mange av t-skjortene er bare til for å gi folk en god latter.

Knut Nærum banet veien

I Norge har Knut Nærum vært en pioner for t-shirt-statements ved å ha på seg fiffige t-skjorter ukentlig i ”Nytt på nytt”. Tradisjonen er videreført av Mads Eriksen i tegneserien ”M”, hvor t-skjortene til han og madammen sjeldent er intetsigende. I dag regnes t-skjorten av mange som det viktigste plagget en har på seg.

M
M

Finn dem på nettet

Internett er arenaen for å finne t-skjortene. For det første er det billig, (ofte billigere enn motivløse t-skjorter fra Cubus) og for det andre fins det nesten et endeløst antall t-skjorter der ute i alle størrelser og varianter. I tillegg åpner internett muligheten for å designe sin egen t-skjorte og få den sendt hjem i posten.

Dette er nettsidene:

Noisebot.com er en typisk t-skjorteside hvor man finner morsomme og underfundige t-skjorter. De er litt treige med å oppdatere, men leverer morsomme og kule t-skjorter.

Threadless.com har mange gode t-skjorter og oppdateres ukentlig. Det er flere undergrunns-kunstnere som designer t-skjorter for threadless.com, og både trykken og skjortene holder veldig høy kvalitet. Eneste minus er at de ofte er utsolgt, da de trykker opp hver t-skjorte i et begrenset opplag.

Hvis du vil ha t-skjorter som sjokkerer bør du handle på tshirthell.com. Nettsiden har spesialisert seg på skarp sammfunnssatire, og har ofte grove vitser som er fornærmende for dem som ikke skjønner dem. Men akk så morsomt det er! Dette er siden for t-skjorter du ikke har på deg mens du spiser middag med familien.

Om du ikke finner t-skjorten du vil trykke til ditt bryst kan du gå inn på spreadshirt.no. Det er et internettcommunity hvor hvem som helst kan designe sin egen t-skjorte. Man kan også selge videre t-skjortene man lager, så her er det gode muligheter for å både lage, kjøpe og selge t-skjorter.

Se flere godbiter på waschera.no

VITTIG: Internett er stappet med steder som selger artige t-skjorter.
VITTIG: Internett er stappet med steder som selger artige t-skjorter.

Vet du om flere nettbutikker med kule t-skjorter? Del dem med andre i kommentarfeltet under.