Lundteigen: – Trygger arbeidsplasser

Regjeringens krisepakke inneholder flere tiltak som til sammen vil bremse finanskrisens dramatiske virkning på arbeidsledigheten, sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dagens finanspolitiske tiltakspakke målretter tiltak som vil motvirke den internasjonale finanskrisens virkninger på norske arbeidsplasser. Vi kombinerer målrettede tiltak som økt vedlikehold og nødvendige omstillinger i næringslivet for å sikre norske arbeidsplasser framover, sier finanspolitisk talsmann i Sp.

Han mener en kraftfull satsing på økt vedlikehold innenfor kommunesektoren og samferdsel, sammen med energieffektivisering, særpreger tiltakspakken.

Næringslivet er lovet 3,25 milliarder kroner i målrettet skattelette. Lundteigen mener det er svært viktig at regjeringen dropper skattelette til privatpersoner i denne omgang.

– Slike skattelettelser er for lite målrettet, og passer aller best for dem som tjener bra. Derfor setter regjeringen inn målrettede tiltak også gjennom styrking av lærlingordningen, flere tiltaksplasser under Nav og gunstigere permitteringsregler for arbeidsgiver. Dette gjør vi for å lette situasjonen for dem som blir arbeidsledige og trenger ny jobb i en ny bransje, sier Lundteigen. (©NTB)