SLUTTER: Marit Breivik  (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
SLUTTER: Marit Breivik (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

- Hatt våre fighter på kammerset

Etter 15 år trer Marit Breivik av som landslagstrener for håndballjentene.

Se pressekonferansen i opptak i videovinduet øverst i saken!

Det har lenge ligget i kortene – men først mandag ble det bekreftet.

Marit Breivik slutter som landslagssjef for de norske gulljentene i håndball.

Rydder kontoret i mai
I mai måned rydder hun kontoret og overlater roret til et nytt regime.

Se høydepunkter fra Marit Breiviks sjefsperiode her:

- Jeg har holdt på med dette lenge, og det har vært utrolig inspirerende. Men etter 15 år i samme jobb kan det være bra med et brekk. Det er uvanlig at en landslagstrener sitter 15 år i trenerstolen, sier Breivik til TV 2 Sporten.

- Det tok litt tid før vi klatret helt til topps, men etter vi tok EM-gull i1998 har vi kjempet om medalje i vært mesterskap. Vi har utviklet et sterkt team orientert lag og hatt et godt trenerteam rundt oss, fortsetter hun.

Breivik innrømmer at det ikke alltid har vært like lett å være landslagssjef.

- Men jeg vil takke håndballforbundet for stor frihet i jobben. Vi har hatt våre fighter på kammerset, men det er mange grunner til at vi har nådd så langt som vi har gjort, sier 53-åringen.

Marit Breivik jubler etter å ha vunnet finalen  i håndball-EM mellom Norge og Spania  i Skopje søndag. Norge var overlegen i 2. omgang og knuste Spania 34-21.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Marit Breivik jubler etter å ha vunnet finalen i håndball-EM mellom Norge og Spania i Skopje søndag. Norge var overlegen i 2. omgang og knuste Spania 34-21. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Fristet av Olympiatoppen
Nå blir det enten jobb i Olympiatoppen eller i det private næringsliv for treneren som av mange regnes som tidenes beste håndballeder – uansett kjønn.

- Jeg er tiltrukket av det å jobbe tett med Olympiatoppen. I tillegg har jeg tilbud fra arbeidslivet forvørig. Jeg har god tid på meg, og skal være landslagstrener ut mai og bli med på overgangen til et nytt regime. Det er ikke noe stress med tanke på min fremtid, sier hun.

Håndballpresident Arne Sverre Modahl hyller treneren som ledet håndballjentene til 13 mesterskapsmedaljer.

- Det er spesielt og vemodig. Vi har opplevd noen små nedturer, men Marit og teamet rundt henne har stadig forbedret seg, sier han.

- Hun har inngitt stor tillit til menneskene rundt seg og har vært gjennomført teamorientert i sin ledelse. I tillegg har hun vist et ustoppelig engasjement for utvikling av og resultater for norsk håndball. Dette er vi er svært takknemlige for, forteller generalsekretær Per Otto Furuseth.

Marit Breivik og Thorir Hergeirsson  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Marit Breivik og Thorir Hergeirsson (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Samles til helgen
De neste ukene leder han arbeidet med å finne en ny landslagssjef.

- Det har vært spekulert i en managerrolle på landslaget for Breivik, men en slik stilling finnes ikke, og vi er ikke på trappene med å innføre en slik stilling. Å være landslagstrener for Norge innebærer en stor frihet, sier han.

Marit Breiviks assistent på landslaget gjennom de siste åtte årene, Thorir Hergeirsson, er den heteste kandidaten til å ta over trenerjobben.

- Vi starter arbeidet med å finne en ny trener til helgen, da forbundsstyret samles. Vi skal gå inn i den prosessen grundig, og bruke tid på det, sier håndballpresidenten, som ikke vil spekulere i aktuelle navn.

Anbefaler assistenten
Marit Breivik selv er klokkeklar:

- Min assistent, Thorir, passer veldig godt i en rolle i trenerteamet i fortsettelsen, sier hun.

Håndballjentene har spilt 419 kamper i Breiviks trenerperiode. Ingen andre trenere kan vise til tilsvarende resultater og antall kamper som trener for et norsk landslag i håndball.

Vil du savne Breivik? Si din mening i kommentarfeltet under!