Hedin  (Foto: OLEG POPOV/SCANPIX)
Hedin (Foto: OLEG POPOV/SCANPIX)

- Hadde aldri trodd dette

Selv ikke Robert Hedin trodde Norge kunne nå en semifinale etter gruppespillet.

Norge – Tyskland 25-24:

Zadar (TV 2 Sporten): Da Norge dro fra gruppespillet i Porec, var det ingen poeng i kofferten.

Med null poeng inn i mellomspillet, var det få som trodde det kunne være mulig for Norge å komme i en posisjon hvor man kan spille om semifinale.

- Det hadde jeg ikke trodd. Jeg var skuffet over at vi ikke fikk uavgjort mot Serbia. Da ville de vært ute og vi ville fått to poeng med oss inn i mellomrunden. Men det hadde kanskje vært for bra om vi sto her med seks poeng nå, smiler landslagstrener Robert Hedin.

Kan avgjøre selv
Men Norge har vunnet sine to kamper mot Makedonia og Tyskland, og samtidig har ballen rullet vår vei i andre kamper.

Hvis Danmark slår Tyskland på tirsdag, noe de har store sjanser for å klare, blir det en ren finale om en semifinaleplass mellom Norge og Polen.

Les også: Slik går Norge til semifinale

- Det er noe vi ikke en gang tenkte på etter kampene mot Serbia og Danmark. Utfra forutsetningene etter gruppespillet er dette helt optimalt, sier Håvard Tvedten til TV 2 Sporten.

Det som så nesten umulig ut, er nå plutselig fullt mulig.

- Jeg har lært at ingenting er umulig. Vi er fortsatt avhengig av at resultater går vår vei. Vi får se, sier Johnny Jensen.

- Morsomt med Norge
Danmarks landslagssjef Ulrik Wilbek lover at danskene skal gjøre sin del av jobben og slå Tyskland. Og han legger ikke skjul på at han vil synes det er svært overraskende om Norge skal ta seg til en semifinale.

- Det ville være fantastisk morsomt hvis Norge gikk til semifinale, spesielt med tanke på den tynne troppen de har. Men jeg synes Polen er gode og jeg vil si at Polen er favoritter, sier Wilbek.

Situasjonen Norge nå er i minner svært om den man var i for fire år siden i Tunisia.

I samme situasjon i 2005
Den gangen hadde Norge med seg ett poeng inn i mellomspillet. Men etter seirer over Kroatia og Sverige, ble kampen mot Spania et oppgjør om en semifinaleplass.

Da ble Spania for sterke og gikk også helt til topps i mesterskapet.

- Vi får håpe at ikke det samme skjer som skjedde mot Spania. At vi får en kollaps i åtte-ti minutter som vi taper med 0-8, sier Jensen.

Kristian Kjelling prøvde å dempe forventningene før VM. Han innrømmer at han aldri hadde trodd at Norge skulle komme i denne situasjonen allerede i dette mesterskapet.

- Vi hadde troen på oss selv, men vi visste ikke hvor vi stod. Jeg synes vi har overrasket oss selv, sier han.

Tirsdag får vi svaret på om de sjokkerer hele håndballverden.