Andreas Håtveit  (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)
Andreas Håtveit (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)

Bronsen glapp for Håtveit

Andreas Håtveit var ett poeng unna pallen i slopestyle.

Aspen (TV 2 Sporten): Andreas Håtveit lå på 3. plass i søndagens slopestylekonkurranse i X-games til det var igjen én kjører. Nordmannen endte til slutt ett fattig poeng fra pallen.

22-åringen har slitt i slopestyleløypa i Aspen og grå himmel og snøvær på finaledagen gjorde ikke saken noe bedre. Derfor fikk ikke jibberen fra Sudndalen tatt de triksene han har brukt de siste ukene til å øve inn.

Likevel var han brukbart fornøyd med 4.-plassen.

- Det gikk egentlig bedre enn jeg hadde trodd, fordi løypa var dårlig og været det samme har jeg ikke kunnet ta triksene jeg har villet på trening, men så datt det plutselig på plass og da fikk jeg i hvert fall til et ok run, sier han til TV 2 Sporten.

Hadde bronsen i lomma
Håtveit lå på tredje plass fra første run og lå an til den plasseringen helt til kun en mann sto igjen på toppen. Amerikanske Colby West leverte et solid run og klatret dermed opp på pallen mens en skuffet nordmann sto igjen på sletta.

- Det er irriterende. Det holdt jo til 3. plass helt til siste mann kom i mål og han slo meg med kun ett poeng. Er jo egentlig brukbart fornøyd, men 4. plassen er alltid kjip.

Forholdene og løypa ødela for finalen
Dårlig vær har preget X-games de siste dagene. Snø og sludd har gjort det vanskelig for jibberne som dermed ikke har fått kjørt 100 prosent.

Finalen ble ikke noe unntak.

- Hvis løypa hadde vært bedre og været bedre kunne vi fått en skikkelig finale. Nå ble det slik at alle sikret seg så det ble litt teit. Men nå skal jeg øve inn de vanskelige triksene også når det er dårlig vær. Da er jeg i hvert fall sikret hvis det samme skal skje i X-games neste år, sier Håtveit.

PS! De to stjernene Jon Olsson og Tanner Hall sto begge over dagens slopestylekonkurranse på grunn av de dårlige forholdene.