Danske ungjenter besatt av å sulte seg

Danske ungjenter dyrker egne spiseforstyrrelser på sine hjemmesider på internett. De virker besatt av å sulte seg, og medisinske fagfolk er rystet, skriver Politiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På hjemmesidene beskrives mat som en fiende, som alle som vil holde seg slanke må forsøke å unngå. Jentene forsøker å nå sin idealvekt, en vekt som de setter lavere og lavere ettersom jentene selv blir magrere og magrere, skrev København-avisen søndag.

- Du blir fet, hvis du spiser i dag. Du trenger ikke mat. Du får viljestyrke av å sulte deg, lyder budskapene fra jenter som forteller at de har valgt anoreksi som livsstil. Anoreksien er ingen sykdom, hvis man skal tro framstillingen på disse nettsidene.

- Disse sidene holder jentene fast i sykdommen og gjør den verre. De burde forbys, sier nestleder Dorte Nielsen i foreningen Pårørende til Spiseforstyrrede. Ifølge psykoterapeut Conny Abelskov har jentene som dyrker egne spiseforstyrrelser ikke noe ønske om å bli helbredet.

Anna Lynge, som driver hjemmesiden Girltalk med rådgivning til ungjenter, sier at mange av jentene er besatt av anoreksien. De har opphøyet den til en slags avgud som de kaller Ana og som bestemmer over livene ders, forteller hun til Politiken. (©NTB)