Kristian Kjelling  (Foto:  /AFP)
Kristian Kjelling (Foto: /AFP)
Hedin  (Foto: OLEG POPOV/SCANPIX)
Hedin (Foto: OLEG POPOV/SCANPIX)
Ege  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Ege (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Kristian Kjelling  (Foto:  /AFP)
Kristian Kjelling (Foto: /AFP)
Mamelund  (Foto: VALDRIN XHEMAJ/EPA)
Mamelund (Foto: VALDRIN XHEMAJ/EPA)
Hedin  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Hedin (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Hedin  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Hedin (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Johnny Jensen  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Johnny Jensen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kjelling skjøt Tyskland i senk

Kristian Kjelling og Steinar Ege storspilte i sluttminuttene.

Norge - Tyskland: 25-24 (slutt)

Zadar/Bergen (TV 2 Sporten): Norge beseiret de regjerende verdensmestrene Tyskland i søndagens viktige oppgjør i mellomspillet av Håndball-VM i Kroatia.

Hektisk
I hektiske sluttminutter var Steinar Ege og Kristian Kjelling sentrale bidragsytere til at Norge tok seieren og holder liv i semifinaledrømmen.

- Vi gjør en fantastisk kamp og er kalde i 58 minutter, men det blir lit hektisk på slutten, sier en lettet landslagstrener Robert Hedin til TV 2 Sporten etter kampen.

Seieren var av det meget vikitige slaget, hadde det blitt tap ville Norge vært ute av mesterskapet. Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele kampen. Takket være flere nøkkelredninger fra målvakt Steinar Ege klarte Norge å koble grepet helt mot slutten av kampen.

- Steinar gjør en fantastisk kamp, fastslår Hedin

Til tross for at spillerne fikk beskjed om å ta det rolig på stillingen 25-23, gjorde høye skuldre sitt til at avslutningen på kampen ble enda med spennende enn nødvendig.

- Det er 30 sekunder igjen når jeg ber spillerne ta det med ro og holde hodet kaldt, men likevel gir vi bort ballen to ganger, smiler Hedin.

Se intervju med Hedin i videovinduet (saken fortsetter under videoen):

284260

Kjelling-show
Kristian Kjelling storspilte mot slutten av kampen og sto bak fem scoringer de siste fem minuttene. Han bidro imidlertid til ekstra spennening ved å rote bort ballen i sluttsekundene.

- Der ser du hva høy puls kan gjøre, vi blir enige om å ikke stusse ballen og så er det første jeg gjør å stusse ballen og skli, og så gjør Håvard det samme like etter, sier Kjelling til TV 2 Sporten.

Kjelling var strålende fornøyd med sin egen innsats det siste kvarteret.

Se intervju med Kjelling i videovinduet øverst!

- Det var vinn eller forsvinn og det var bare å ta sjansen. Jeg stinker jo egentlig i 45 minutter, men snakker med Robert og blir enig om å gå inn og gi gass og det funket, sier Kjelling

Dersom Makedonia slår Danmark i kveldens kamp vil Norge være klare for semifinale med seier over Polen. Uavhengig av resultat i kampen mellom Danmark og Makedonia må Norge vinne den siste kampen mot Polen på tirsdag for å ha håp om avansement.

Se høydepunkter fra håndballdramaet i videovinduet under:

284287