Jim Stirling, Tina Berglund Stirling, prosjekt X
Jim Stirling, Tina Berglund Stirling, prosjekt X

Se den følelsesladede avskjeden

Tina: - Jeg ble sjokkert over at pappa skulle dra hjem.

Det har vært en turbulent tid i «Prosjekt X» for Jim Stirling. Og det hele toppet seg da det kom en telefon med dårlige nyheter fra Jims kone Edel hjemme i Norge. Det var alvorlig sykdom i familien og Jim trengtes hjemme.

For datteren Tina kom Jims exit som et sjokk.

- For meg virket det lite aktuelt å dra hjem, så jeg ble veldig sjokkert da han sa han skulle det, forteller hun.

- Det var så mye vi ikke hadde fått gjort. Landsbyoppdragene var som laget for pappa og meg, så at han ikke fikk vært der og jobbet med dem synes jeg var trist.

Les også: - De jobbet til de spydde
Les også: - Selvfølgelig blir det intriger

Dynamikk og dynamitt

Før avreise til Tsumeb i Namibia lovet de to far og datter dynamikk og dynamitt.

- Kanskje vi er uenig om ting og da kan det hende det oppstår konflikter. Men det får vi ta som det kommer, sa Tina før avreise. Nå er hun lei seg for at hun aldri fikk vist de andre deltakerne «Team Stirling» på sitt beste.

- Før vi dro nedover tenkte jeg at det blir spennende å jobbe med pappa, men jeg fikk jo ikke se så mye til ham. Vi fikk ikke jobbet skikkelig sammen og vist hvor bra team vi kan være. Jeg ble skuffet veldig over at han dro.

Viktig å bli igjen i Tsumeb

For Tina var ikke beslutningen om å bli igjen alene veldig vanskelig.

- For meg var det veldig viktig å bli igjen. Det var jo ikke så mye jeg kunne gjøre hjemme likevel. Men mamma trengte pappa på gården også, han har jo et større ansvar der enn hva jeg har, sier hun.

Les alt om «Prosjekt X» her.
Her kan du se hva som har skjedd i Tsumeb siden sist.

Ville overtale Jim til å bli

Likevel var det vanskelig å sette seg i bussen og reise fra Jim som skulle pakke for så å sette seg på første og beste fly hjem til Norge.

- Det var en rar følelse da han dro. Rart at han ikke skulle være med oss til byggeplassen og veldig rart at han ikke var der mens vi jobbet. Jeg tenkte «nå har jeg sjansen til å overtale ham til å bli» samtidig som han hadde tatt et valg jeg måtte respektere. Det var det samme med sabbaten, han gjorde et valg der. Vi gjorde begge våre valg der nede, sier hun.

I videoen nedenfor i saken kan du se alt som skjedde da Jim skulle reise - også ting som ikke fikk plass i programmet. Visste du for eksempel at Jim hadde med en helt spesiell gave til byggeleder Leonard?

284114