Jamie Carragher  (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Jamie Carragher (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

Carragher hyller Manchester United

- De er bra folk alle mann, er de ikke? spør Jamie Carragher.

Jamie Carragher har aldri lagt bånd på seg, enten det gjelder hva han mener om lagkamerater, motspillere, landslagstrenere eller journalister.

Nå prøver å han å skape forsoning mellom Liverpool og de såkalte erkerivalene i Nord-England, Manchester United.

- Jeg var Everton-fan som barn, men jeg har aldri hatet Manchester United. Jeg har alltid hatt respekt for dem. Det er en ordentlig klubb, som vår, og de burde vist respekt for oss på samme måte. Manchester United er ikke blasserte eller eplekjekke. Jeg synes Chelsea er det, de har i hvert fall vært det, sier han i et intervju med The Guardian.

I sin selvbiografi forteller Carragher om sin respekt for Sir Alex Ferguson. Men Liverpool-ikonet har også sansen for spillerne hans også.

- Arbeiderklasseklubber
- På Man U finnes det ikke en spiller som får deg til å tenke: «Herregud, jeg hater ham så jæ..... » Det er bra folk alle mann, er de ikke? Forhåpentlig kan vi gå godt overens. Vi er to klubber fra arbeiderklasseområder.

Men de som lurer på om mannen som fyller 31 år onsdag, trenger ikke å bekymre seg for at Jamie Carragher bytter klubb.

- Det er én ting jeg aldri har sett i en avis: «Jamie Carragher aktuell for den eller den klubben». Jeg har aldri ønsket å dra. Det hadde drept meg. Knust hjertet mitt.

Droppet BBC etter selvmål
Carragher har spilt 555 kamper for Liverpool, men har fremdeles en brennende iver etter å forbedre seg.

- Jeg tar opp hver Liverpool-kamper og ser når jeg kommer hjem for å lete etter feil. jeg tenker ofte: "Hvorfor gjorde jeg slik?"

At han mener alvor med konkurransementaliteten viste han før jul. da han trakk seg som prisutdeler under BBC kåring av Årets Idrettsnavn for fordi han var så flau over selvmålet han scoret da Liverpool spilte 2-2 mot Hull tidligere på dagen.

- Jeg kunne ikke komme meg ut av døren hjemme. Kunne ikke se på noen. Jeg sa «beklager, men jeg kan rett og slett ikke komme». Jeg klarer ikke å ta med en maske. Jeg føler meg så rotten og da kan ikke opptre på fjernsyn foran alle.