Emil Hegle Svendsen  (Foto: VINCENZO PINTO/AFP)
Emil Hegle Svendsen (Foto: VINCENZO PINTO/AFP)

- Tente som svarte f...

Emil Hegle Svendsen mistet seierssjansen da han bommet på siste skudd på siste skyting i lørdagens jaktstart. Svenske Björn Ferry vant, mens Svendsen ble nummer tre.

Den norske verdenscuplederen gikk ut først av alle etter fredagens seier. Men allerede på første skyting bommet han en gang. Det gjorde han på tredje skyting også.

Men likevel var han i tet inn til siste skyting. På siste skudd bommet han. Dermed ga han seieren til svenske Björn Ferry, som bare bommet én gang (tredje skyting).

- Hvor opptatt ble du av hva Ferry som sto ved din side gjorde siste skyting?

- Jeg hadde mer enn nok med meg selv, men jeg så jo at han ikke hadde bommet da jeg forlot standplass og tente det som svarte f¿.. Selv om jeg kjenner meg sliten, så vil du gjerne vinne når du er med i teten. Men jeg er tilfreds.

- 1. plass i går, 3. plass i dag, dette har vært en fin helg. Hva blir viktigst fram til VM?

- Å holde seg frisk, dessuten handler det selvsagt om å spisse formen, det betyr blant annet rolige turer på ski. Kort og godt kose seg, sier Emil Hegle Svendsen

Trønderen går ikke morgendagens fellestart.

Østerrikske Simon Eder skjøt feilfritt og kapret annenplassen, 17,6 sekunder bak Ferry. Svendsen var 24,7 sekunder bak vinneren.

Halvard Hanevold skjøt seg bort med fem bomskudd og ble nummer 18. Fem bom hadde Hans Martin Gjedrem (29.-plass) og Alexander Os (30.-plass)