Idrettshall kollapset i Barcelona.  (Foto: ALBERT GEA/SCANPIX)
Idrettshall kollapset i Barcelona. (Foto: ALBERT GEA/SCANPIX)

Fire barn omkom i spansk uvær

Fire barn mistet livet etter at en idrettshall raste sammen nordøst i Spania. Taket på senteret brøt sammen i et kraftig uvær med sterk vind.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mellom 20 og 30 ungdommer befant seg inne i hallen i Sant Boi de Llobregat ikke langt fra Barcelona da ulykken skjedde lørdag. Minst 16 kom til skade, opplyste en talskvinne for de regionale myndighetene.

Stormen tar flere liv

Voldsomme regnskurer, og en vindhastighet som er rapportert oppe i 172km/t, herjer nå det nordlige Spania og deler av Frankrike.

Det meldes nå om dødsfall flere dødsfall fra området. En kvinne ble drept da en vegg kollapset i nærheten av Barcelona, og i Burela, Galicia, ble en mann drept av et fallende tre da han sto og dirigerte trafikk.

Kraftig vind veltet treet rett ned på den parkerte bilen.  (Foto: DANIEL VELEZ, © AFP)
Kraftig vind veltet treet rett ned på den parkerte bilen. (Foto: DANIEL VELEZ, © AFP)

I tillegg skal to menn være drept andre steder i landet, en av et tre som veltet og en av en vegg. Myndighetene ber nå folk holde seg innendørs, skriver BBC.

Blåser østover

Stormen er nå på vei østover i landet og er det er forventet at den vil skape ytterligere problemer, med sterk vind og kraftig regn, sier væreksperter til BBC.

Lørdag kveld hadde dødstallene steget til minst 14 omkomne etter det voldsomme uværet i Sør Europa.

(©NTB/TV 2 Nyhetene.no)