Tarik Elyounoussi (Foto: MARIO CRUZ/EPA)
Tarik Elyounoussi (Foto: MARIO CRUZ/EPA)

Satser på «norske» Heerenveen

Tarik Elyounoussi & co. på lørdagens oddsdobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 24. januar, frist kl. 15.55:
58 Blackpool-Birmingham B 1,90
86 Heerenveen - Roda JC (0-1) H 2,05

Totalodds: 3,90

Birmingham jakter andreplassen
Championship. Blackpool ledet, men tapte 1-2 borte for Coventry sist. Dermed er det bare fire poeng ned til nedrykksstreken. Burgess (a) er trolig ute i flere uker etter kneskaden sist, mens Crainey (f) og Wright (m) er tilbake etter langtidsskader.

Lee Bowyer sikret ett poeng i sluttminuttene for Birmingham i 1-1-kampen hjemme mot formsterke Cardiff sist. Dermed blir denne hengekampen desto viktigere, med seier er de oppe på andreplass, fire poeng bak serieleder Wolverhampton. Kelly (f) er ute, ellers ser det greit ut med mannskapet for boss McLeish.

Birmingham er for første gang på lenge bortimot skadefrie offensivt, og da har manager Alex McLeish valgmuligheter som ingen andre i denne divisjonen. Med andreplass og direkte opprykksplass i sikte, bør motivasjonen være på topp. Vi slår til på 1,90 for borteseier til the Blues.

Hjemmeseier til Sollieds mannskap
Eredivisie. Heerenveen har begynt året med serie- og cuptriumf over Feyenoord. Vant til slutt 3-0 i bortekampen sist, men var ikke så overlegne hva angår spill og sjanser. Trond Sollied maner derfor sine elever til full skjerping før dagens oppgjør. Varynen (m) er suspendert og Elm (m) må testes. Nykommer Ingelsten (a) er klar igjen, det samme er Elyounoussi (a) etter sykdom.

Roda tredje sist i en divisjon der forskjellen mellom topp og bunn er stor. 15 poeng på 18 runder er ikke en gang halvparten av vertenes poengsum. I midtuken trengte de ekstraomganger mot et lag fra nivå fire i cupen. 1-3-5 totalt på fremmed gress. Har noen fravær i troppen, dog ikke av særlig betydning.

Heerenveen har gjort det sterkt siden nordmennenes inntog. Vi tror bortesvake Roda får kjørt seg her, og setter pengene på H med 0-1 fra start.

Vurdert av Tage Barstad og Magnus Wattne